Kérjen bocsánatot a kormány Magyarországtól!

Föld S. Péter 2020. május 21. 06:47 2020. máj. 21. 06:47

Legutóbb Hollik István szólította fel az ellenzéket és mindenkit, aki bántotta minden magyarok kormányát, hogy kérjenek bocsánatot, amiért azzal vádolták, hogy a korlátlan időre szóló rendkívüli felhatalmazást saját hatalmának örök időkre szóló bebetonozására akarja felhasználni. Lám, mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, erről szó sincs, Orbán Viktor maga jelentette be Belgrádban, hogy május végén visszaadhatják a rendkívüli felhatalmazást a parlamentnek. Lehet gyűjteni az erőt és a bátorságot a bocsánatkéréshez, tette hozzá Hollik.

Ezt megelőzően, Varga Judit igazságügyi miniszter, Kovács Zoltán államtitkár és Szijjártó Péter külügyminiszter is hasonlóképp nyilatkozott. Nagyon kényes lehet ez a kormány a becsületére, ha prominensei ilyen hevesen követelik a bocsánatkérést. Nagyon fájhatott nekik, hogy sokan rosszat feltételeztek róluk, azt, hogy diktatúrát építenek Magyarországon.

Nincs miért bocsánatot kérni Orbán Viktor kormányától. A rendeleti kormányzásnak kinevezett ámokfutás miatt, ugyanis a kormánynak kellene megkövetni a magyar embereket, de még ezt megelőzően, visszaállítani a rendkívüli felhatalmazás előtti állapotot. (Mely állapot – magunk között szólva – jogállami szempontból már akkor sem volt rózsás.)

Semmissé kellene nyilvánítani a Budapest-Belgrád vasútvonal tervezetét, a megvalósításhoz szükséges 700 milliárd dolláros hitelt, valamint mindezen ügyletek iratainak tíz évre szóló titkosítását. Bocsánatot kellene kérni a megrövidített ellenzéki önkormányzatoktól, legfőképp a nyolcadik kerületitől, amelytől több mint egymilliárd forintot vettek el – a vírus elleni védekezésre hivatkozva. Elnézést kell kérni a ferencvárosi önkormányzattól, a tőlük lenyúlt 400 millió forint miatt, Göd városától, amiért megfosztották őket a város bevételeinek egyharmadát adó Samsung gyár adójától.

Kérjen bocsánatot a kormány a kulturális ágazat dolgozóitól, akiket ősztől megfosztanak közalkalmazotti jogviszonyuktól, azoktól a nyugdíjasoktól, akiket konkrét segítség helyett, egy jövő februárban esedékes egyheti nyugdíjjal hitegetnek, azoktól a frissen munkanélkülivé vált tízezrektől, akik alá semmiféle szociális hálót nem toltak, ellenben azt ajánlják nekik, ha nem találnak munkát, menjenek el katonának.

Bocsánatot kellene kérni a budapestiektől, amiért a felülírták a városligeti építési tilalmat és Orbán ígérete ellenére, mégis betontengerré rondítják a fővárosiak és idelátogatók kedvelt parkját. És az is megérne egy bocsánatkérést, amiért a vírus nyomán kialakult gazdasági válság idején is a csókosok – mások mellett Mészáros Lőrinc és Tiborcz István – vállalkozásait tömik pénzzel.

Lehet gyűjteni az erőt és a bátorságot a bocsánatkéréshez, nagyon mélyen tisztelt kormány! Kérjenek bocsánatot Magyarországtól!