Késeléses támadás történt a Charlie Hebdo volt szerkesztősége közelében

HírKlikk 2020. szeptember 25. 20:20 2020. szept. 25. 20:20

Feltehetőleg késsel megsebesítettek négy embert pénteken a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap volt szerkesztősége közelében, Párizsban, ahol 2015 januárjában két terrorista meggyilkolt 12 embert, zömmel a lap munkatársait, illetve megsebesítettek 11 további embert.

Az incidensről egybehangzóan számoltak be különböző források, de körülményei egyelőre bizonytalanok – írta az AFP hírügynökség. Úgy tudni, hogy a támadó metróval menekült.

Két áldozat állapota életveszélyes a párizsi rendőrprefektúra közlése szerint.

Egy gyanúsítottat elfogtak fél 1 körül, Párizs belvárosában – erősítette meg az Euronewsnak a párizsi rendőrség. Később a második gyanúsítottat is elfogták – adta hírül a franceinfo. A nyomozást a terrorellenes ügyészség vezeti. Gyilkossági kísérlet miatt indult a nyomozás.

Jean Castex francia miniszterelnök és a belügyminiszter azonnal a helyszínre sietett.

„A közelben sportolt a fiam, mikor a támadás történt" – mondta a Le Parisiennek egy házmester a környéken. „Kiáltozást hallott, és látott egy férfit egy nagy késsel elfutni. Látott egy sebesült nőt és férfit. Itt laktam a környéken öt éve már, megrázó emlékeim vannak az akkori támadásról" – mondta párizsi lapnak.

Forrás: Euronews