Két diák nyílt levélben követeli a tanárok támogatását

HírKlikk 2022. március 8. 17:30 2022. márc. 8. 17:30

Úgy döntöttek, hogy nem nézik tétlenül az oktatásban dolgozók kilátástalan helyzetét, hanem felemelik a szavukat a változásért!

Az aHang tette közé a levelet, mert szerintük elengedhetetlen, hogy mindenkiben tudatosítsák: az oktatásban dolgozók becstelen helyzete a diákokon és az ország jövőjén csapódik le.

A diákok levele:

„Pár héttel ezelőttig nem gondoltuk volna, hogy diákként ilyen aktívan részt kell majd vennünk a közéletben. Azonban ez most megváltozott. 

A tanárainkkal szemben olyan hozzáállást tanúsítanak a döntéshozók, ami elfogadhatatlan! Az oktatás rendszere ma Magyarországon olyan korlátokat szab a tanároknak, amik ellehetetlenítik a szabad tanítást. Mind a kerettanterv korlátai, mind a szabad tankönyvválasztás hiánya olyan probléma, ami megnehezíti a pedagógusok munkáját.

Azonban a tanítást szabályozó korlátok nem az egyetlen tényezők. A tanárok fizetése az általuk végzett munkához képest hihetetlenül alacsony. Ennek ellenére, mégis minden nap a jövő generációját tanítják, mert ők ezt a döntést hozták. Mert ők úgy döntöttek, hogy tanárok lesznek, és tanárok maradnak, hogy nekünk és az országnak lehessen jövője.

Állj az oktatási dolgozók és a diákok mellett, írd alá a petíciónkat

Kattints ide!

Mivel mi is úgy éreztük, hogy ez így nem mehet tovább, elhatároztuk, hogy mi kiállunk a tanárok ügye mellett. Kiállunk a nyilvánosság elé, mert meg kell mutatnunk, hogy mit jelentenek nekünk a tanárok! Mindannyiunk jövője az ő vállukon nyugszik, és az országnak látnia kell, hogy mi ezzel tisztában vagyunk, és hogy ez rólunk, diákokról is szól!

Ezért kérünk téged is, hogy ha diák, támogató szülő vagy állampolgár vagy, akkor írd alá a petíciónkat, és oszd meg, hogy minél több emberhez eljuthasson!

A petíció aláírásához kattints ide!

Március 16-án szeretettel várunk a tüntetésünkre is! A Facebook-eseményt itt érheted el: https://fb.me/e/3tdUlLIrW

Köszönjük a támogatásod!

Barátsággal:

Anna és Máté 11. osztályos diákok"