Két napja körözi a rendőrség Kocsis István bűntársát

Zutyu 2020. július 23. 11:12 2020. júl. 23. 11:12

Szász András a rá jogerősen kiszabott három éves börtönbüntetés ellenére, nem vonult be – de csak két napja jelent meg a police.hu-n a körözése.

Május végén írta meg a Népszava, hogy hiába a jogerősen elrendelt börtönbüntetés, Szász András – Kocsis István korábbi MVM-vezér tanácsadója – nem vonult be büntetését letölteni. Őt is és korábbi főnökét, Kocsist is hűtlen kezelés miatt ítélték letöltendő börtönbüntetésre, mert a Szászhoz köthető offshore cégek 10 milliárd forintért számlázhattak az MVM-nek, miközben Szász vezérigazgatói tanácsadóként is jövedelmet kapott.

Kocsis már márciusban bevonult büntetését letölteni, Szász András viszont a leromlott egészségügyi állapota miatt, próbálta halasztgatni a bevonulás időpontját és állítólag kegyelmi kérvényt is benyújtott, ezek azonban nem halasztó hatályúak, így már rég börtönben volna a helye a hetven éves férfinek.

Most a Kaposvári Törvényszék BV csoportja lépett és elrendelte Szász körözését, amely szerdán került ki a police.hu oldalra. A körözés annyit tartalmaz, hogy Szászt hűtlen kezelés miatt keresik.