Ki hívta meg Orbán esküjére Zaid Naffát?

HírKlikk 2018. május 11. 10:24 2018. máj. 11. 10:24

A karzatról figyelte az Országgyűlés alakuló ülését, majd később Orbán Viktor eskütételét Zaid Naffa. Jordánia tiszteletbeli konzulját a TEK két éve kockázatosnak minősítette, ezért nem kaphatott állampolgárságot. Úgy látszik a parlamentbe bemehetett, ott nem jelent kockázatot.

A Népszava kérdésére a szaktárca cáfolta az Országgyűlés sajtóirodáját, közölték, a meghívottakról az Országgyűlés döntött, a minisztérium csak kézbesítette a meghívókat a diplomáciai testületnek. Amikor a lap újra a tisztelt ház sajtóirodájáház fordult, már nem kapott választ.

Arra senki nem válaszolt, miért nem volt aggályos, hogy Zaid Naffa megbukott az átvilágításon, rajta kívül kiket hívtak meg a ceremóniákra és volt-e más tiszteletbeli konzul a meghívottak listáján.

A lap emlékeztet rá, Naffa és Ghaith Pharaon felbukkant Tiborcz István körül is, aki egyébként ugyanúgy ott volt a parlamenti ceremónián, mint a magyar állammal üzleti kapcsolatba került török milliárdos, Adnan Polat, akit a felcsúti stadion tetején fotóztak le Orbán Viktorral.