Kiárusítja vagyonát az eladósodott magyar falu

HírKlikk 2020. szeptember 29. 08:44 2020. szept. 29. 08:44

Használaton kívüli gépkocsikat, üres telkeket próbál eladni a tiszatenyői önkormányzat, bár azt még a polgármester is elismeri, ha értékesítik is ezeket, az sem fedezné a közel negyedmilliárd forintos adósságukat.

A 250 millió forintot még az előző településvezető idején dugába dőlt beruházások miatt kell visszafizetnie a településnek – írja a hvg.hu.

Tiszatenyőn, az ősszel újonnan megválasztott polgármesternek Boldog István, a választókörzet képviselője még pár hónappal ezelőtt segítséget ígért azzal, hogy leül tárgyalni a Belügyminisztérium illetékesével, hátha dűlőre jutnak, de úgy látszik, hogy a mentelmi jogától megfosztott, bűncselekményekkel meggyanúsított politikus nem járt sikerrel.

A kötelező feladatokra továbbra is kapja a normatívát az önkormányzat, így az illetményeket és a béreket ki tudják fizetni. A korábban megkezdett beruházások is folynak, de új programot nem indíthat a község. 

A községben épült volna baromfi vágóhíd, illetve egy sertéstelep, mindkettőt a Belügyminisztérium finanszírozta. Mivel ezek vagy el sem kezdődtek, vagy nem fejeződtek be, az elutalt összeg egy részét vissza kell utalni, ez összesen 110 millió forint.120 milliót pedig azért, mert a polgármesteri hivatal energetikai felújítása sem készült el, pedig az erre valót is elutalták.

Rejtélyes, hogy hová tűnt el a pénz: a mostani polgármester, Mező József azért nem akar nyilatkozni, mert az ügyekben feljelentést tettek, a vizsgálat pedig még folyik.

Forrás: hvg.hu