Kiderítették, kik voltak Gruevszki bűnsegédei

HírKlikk 2018. november 17. 08:08 2018. nov. 17. 08:08

További részleteket derített ki a német közszolgálati Deutsche Welle arról, hogyan adták kézről kézre a magyar diplomaták az Albánián, Montenegrón és Szerbián át a börtönbüntetése elől Magyarországra szökő Nikola Gruevszkit. A lap most név szerint megnevezte a volt macedón miniszterelnököt kísérő magyar diplomatákat.

A Deutsche Welle az albán és a montenegrói rendőrség információ alapján arról ír, hogy Gruevszki a tiranai magyar követségen nyújtotta be a menedékkérelmét. Majd innen utazott magyar követségi autókkal Montenegrón és Szerbián át Magyarországra, pedig az útlevelét már tavaly visszavonták, ezért Magyarországra vagy más uniós államokba nem juthatott volna be.

A Deutsche Welle a montenegrói rendőrség tájékoztatása alapján arról ír, hogy a volt macedón miniszterelnök vasárnap Bozjénél lépett be Montenegró területére, és két Tiranában állomásozó magyar diplomata, Kulcsár Antal konzul és Várfalvai Csaba, a tiranai követség gazdasági felelőse kísérték.

Podgoricában aztán autót váltott, és három órával később a dobrakovói határátkelőnél lépett be Szerbiába. Ide két Montenegróban állomásozó magyar diplomata kísérte el: Császár Zoltán első beosztott és Félegyházi Csaba konzul.

Via: 444.hu