Kiderült a januári nyugdíjkáosz oka

HírKlikk 2019. január 31. 17:20 2019. jan. 31. 17:20

Emberi tényezőkre visszavezethető hiba miatt késtek a januári nyugdíjak, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság egy igazgatóhelyettesét leváltották, és azon dolgoznak, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

Igaz-e, hogy az ön által indított vizsgálat eredményeképp leváltották a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság szakmai igazgatóhelyettesét? – ezzel a címmel tett fel írásbeli kérdést Varga Mihálynak az MSZP-s Mesterházy Attila.

A pénzügyminiszter azt válaszolta: ő maga és a Magyar Államkincstár elnöke is elrendelt egy vizsgálatot, miután a januári nyugdíjat csak késéssel utalták el, és a kincstár vizsgálata volt az, amely miatt sor került „a kérdésében jelzett személyi intézkedésre”.

Mindkét vizsgálat azt állapította meg, hogy a technikai problémát emberi tényezőkre visszavezethető hiba okozta. Hogy ilyen többet ne fordulhasson elő, intézkedtek, legyen erősebb a nyugdíjfolyósítás kontrollja és ügyeleti rendszert is létrehoznak – ígérte a miniszter.

Azt is hozzátette: folyamatban van egy komplex nyugdíjbiztosítási rendszer létrehozása, de a kincstári számlavezető rendszert is megújítják - írja a hvg.hu.

Forrás: HVG