Kiderült miért hívták meg Kijevbe Orbánt

HírKlikk 2023. február 19. 16:40 2023. feb. 19. 16:40

Az ukrán elnök hivatalának vezetőhelyettese leszögezte egy nemrég készült interjúban, hogy valóban meghívták Kijevbe a magyar miniszterelnököt. Azt is megjegyezte, azért várják ennyire a találkozást, mert szeretnének pontot tenni a két ország közötti konfliktusra.

Ihor Zsovka a Szabad Európa ukrajnai oldalának adott interjút, és ebben erősítette meg az információt, miszerint Orbán Viktor meghívót kapott Kijevbe az Európa Tanács múlt heti találkozóján, amelyen az ukrán elnök is részt vett – írja az Index.

Az interjúban elmondta, hogy a találkozón elsőként Orbán Viktor rázott kezet Zelenszkijjel, akivel arról beszéltek, hogy hogyan lehetne a leghatékonyabban integrálni Ukrajnát az EU-ba. Orbán Viktor konstruktív véleményt mondott a kérdésben – fogalmazott Zsovka a lapnak. 

Ihor Zsovka szerint a csúcstalálkozón az ukrán elnök többször is meghívta Orbán Viktort, hogy jöjjön Ukrajnába, Kijevbe. Hogy üljenek le egy asztalhoz, és beszéljenek meg mindent, beleértve azt is, ami Magyarországot aggasztja. Készen állunk arra, hogy ismertessük álláspontunkat e problémák megoldásával kapcsolatban – közölte az ukrán tisztviselő az interjúban, aki arról is szót ejtett, hogy annak ellenére szükség van a személyes tárgyalásra, hogy Magyarország továbbra sem szándékozik katonai segítséget nyújtani.