Kínos baki: a magyarok „rögtön lopják a tollat”

HírKlikk 2021. január 30. 15:30 2021. jan. 30. 15:30

Érdekesen kezdődött Szijjártó Péter moszkvai tárgyalása az orosz külügyminiszterrel.

A Népszava számol be arról, hogy bizonyára rendkívül gyümölcsöző tárgyalásokat folytatott Szijjártó Péter január 22-én Moszkvában, de a Szergej Lavrovval tartott találkozója nem csak erről lesz emlékezetes.

Amikor a felek tárgyalóasztalhoz ültek, akkor az orosz külügyminiszter megkérte a vendégeit, hogy mondjanak néhány szót a kamerának. Eközben a Szijjártóval érkező tolmács egy laza mozdulattal kivett egy tollat az asztal közepén álló tartóból és elrakta a táskájába. Erre Lavrov somolyogva, oroszul megjegyezte: „rögtön lopják a tollat”.

Az incidensnek ezzel vége is van, a magyarok szemlátomást nem észlelték a lebukást, pedig Szijjártó régebben azt mondta, hogy tanul oroszul.

A tárgyalásról készült videó felkerült az orosz külügyminisztérium Facebook-oldalára, de nem tudni miért tették közzé a vendégekre nézve elég kellemetlen felvételt. Vagy ők sem vették észre, mit mond Lavrov a találkozó elején, vagy észrevették, de nem bánták, hogy odabökhetnek a civilizálatlan magyaroknak.  

Update:

Cikkünk megjelenését követően Paczolay Máté, a külügyminisztérium sajtófőnöke a következő reakciót juttatta el szerkesztőségünkhöz:

"A magyar delegációval kiutazó tolmács hölgy természetesen nem tett el semmilyen tollat. Mindössze annyi történt, hogy a tárgyalás elején előbb egy tollért nyúlt, majd pedig megigazította a széken lévő táskáját. A két külügyminiszter rendkívül jó személyes viszonyt ápol, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ezért tett vicces megjegyzést a tárgyalás elején."

 

Forrás: Népszava/Hírklikk