Kirill KGB-s múltja egyértelműen igaz

HírKlikk 2023. február 6. 19:00 2023. feb. 6. 19:00

Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház feje a KGB-nek dolgozott, amikor jó 50 éve fiatal papként Svájcba, az Egyházak Világtanácsához küldték elöljárói – erősítette meg a svájci Tages-Anzeiger. Akkoriban a svájci rendőrség megállapította róla: „Mihajlov” fedőnéven az volt a feladata, hogy a testület más tagjairól szerezzen információkat és befolyásolja a Tanács véleményét a NATO és az USA ellen, illetve a Szovjetunió javára.

Miután 1974-ben, három év után Kirill hazatért, majd folyamatosan egyre magasabbra emelkedett egyháza hierarchiájában, még vagy 40-szer felkereste Svájcot. Egyebek mellett síelni, de a 90-es években az Ortodox Egyház olajexporttal is foglalkozott egy Genfben bejegyzett cégen keresztül – olvasható a Tages-Anzeiger-ben.

Kirill szereti a felhajtást és a pompát. Szívesen tünteti fel magát az ukrajnai háború legfőbb ideológiai támaszának, nem ritkán Putyin oldalán. Megáldja a frontra induló katonákat és fegyvereket. Azt prédikálja, hogy Oroszország és Ukrajna összetartozik, és a világvégét jósolja arra az esetre, ha Moszkva veszít.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy Kirillt a magyar kormány levetette az európai uniós szankciós listáról.

 

Forrás: Hírklikk