Kishuszártoborzóról üzent a miniszter: szárazon kell tartanunk a puskaport

HírKlikk 2023. március 15. 18:55 2023. márc. 15. 18:55

Újra a veszélyek korát éljük, azzal kell szembesülni, hogy a szomszédságban háború dúl, amelyből a magyaroknak ki kell maradniuk – mondta a honvédelmi miniszter, aki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából Szombathelyen mondott ünnepi beszédet szerdán, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület kishuszártoborzó rendezvényén.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy fogalmazott: a béke pártján állunk, ki kell maradnunk ebből a háborúból, viszont „szárazon kell tartanunk a puskaport".

Hozzátette: éppen ezért építenek ki egy olyan magyar hadsereget, amely modern, csúcstechnológiát használ, ugyanakkor a magyar katona ősi erényeire építkezik, köztük az 1848-49-es forradalom és szabadságharc huszárjainak példájából is merít.

A modern technológiából és a magyar ősi hagyományokon alapuló katonavirtusból lesz ismét olyan magyar haderő, amely aztán  – bárhogy alakuljon is az, ami a szomszédságban történik – képes megvédeni Magyarországot – mondta.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a vasi múzeumfaluban Hende Csabával, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökével, Szombathely fideszes országgyűlési képviselőjével együtt avatta fel a játékos próbát teljesítő általános iskolás kis huszárokat, átadva nekik egy-egy papírból készül huszárcsákót.

Forrás: MTI