Kitálalt az Ausztriáig menekült volt köztévés riporter

Föld S. Péter 2019. augusztus 13. 08:26 2019. aug. 13. 08:26

Ha volna független ügyészség Magyarországon, vagyis, az intézményt nem egy pártkatona vezetné, akkor feljelentésként értelmezné, amit Balogh Krisztina, a köztévé volt munkatársa mondott, és már nyomoznának az MTVA ellen. Balogh Krisztina, aki riporterként dolgozott a köztévénél, azzal, hogy elmondta a nyilvánosság előtt, milyen körülmények között dolgoztak, gyakorlatilag feljelentette az intézményt. A ma már Ausztriában mosogatóként dolgozó fiatal nő azt mondta, hogy nem akart az adófizetők pénzén hazugságokban részt venni.

Balogh Krisztina egy kis kelet-magyarországi településről származik, s gyerekkora óta minden vágya az volt, hogy a köztelevízióban dolgozhasson. Nyilván azért, mert azt gondolta, hogy ez a televíziós újságírás csúcsa, ennél már nincs feljebb. Ehhez képest ez év elején egészen Ausztriáig menekült, mert elege lett abból, ami a Kunigunda utcában körülvette, főként azzal, hogy őt is azonosították a hazugságokkal.

Pedig, mint mondta, neki viszonylag szerencséje volt. Nem politikai műsorokban dolgozott, ezért másokhoz képest kevesebbet kellett hazudnia. Főnökei inkább „csak” megalkuvásokra kényszerítették, de még így is ragadt rá bőven a hazugságokból. Balogh Krisztina elmondta hogyan készültek a műsorok, miként utasították őket, hogy kiket hívhatnak, illetve nem hívhatnak be a stúdióba.

Könyvhéten például baloldali, vagy ellenzéki íróról nem eshetett szó, de még olyan, látszólag pártsemleges témában, mint amilyen a lombikbébi program, sem lehetett a kormánnyal nem szimpatizáló emberek rokonainak a történetét bemutatni. Ebből lett elege Balogh Krisztinának, ez elől menekült Ausztriába mosogatni, mert a koszos tányérok és poharak világát még mindig tisztábban találta, mint amit idehaza a kormány sajtójában tapasztalt.

Ha Polt Péterrel kezdtük, fejezzük be Orbán Viktorral. Ellene kellene nyomoznia ugyanis az ügyészségnek, mert az ő tudta nélkül nem lenne senkinek bátorsága ellopni az adófizetőktől évente mintegy 90 miliárd forintot. Márpedig gyakorlatilag ez történik: az adófizető magyar polgárok azért adják oda a pénzüket a köztévét is üzemeltető MTVA.-nak, hogy az cserébe a rádióin, tévéin keresztül tájékoztassa őket arról, ami Magyarországon és a világban történik. Pártatlanul, magas szakmai színvonalon, hitelesen.

Ez volna a felállás, ám az említett MTVA az adófizetők pénzét nem arra használja, amire kapta, hanem mellébeszél ködösít, elhallgat, szóval, mindennek nevezhető, csak pártatlannak nem. Hűtlen kezelésnek, vagy csalásnak hívják az ilyet, amikor valaki felvesz egy nagyobb összeget, azzal az ígérettel, hogy elvégez egy munkát, aztán a vállalt feladatot csak részben, vagy gyatra minőségben teljesíti. Ilyenkor a pénzt vissza kellene adni, és mellé még kártérítést fizetni a megbízónak, jelen esetben az adófizető magyar embereknek, ám a köztévének eszébe sem jut ez a megoldás, jól megél a csalással szerzett milliárdokból, s magasról tesz arra, hogy Balogh Krisztina ahelyett, hogy a Könyvhét eseményeiről tudósítana, tányért és poharakat mosogat Ausztriában.