Kőbányára küldené Lázárt a DK

HírKlikk 2024. október 26. 17:00 2024. okt. 26. 17:00

Arató Gergely, Kőbánya országgyűlési képviselője, a DK frakcióvezető-helyettese azt javasolja Lázár Jánosnak, hogy a Turul-szobor helyett inkább a kőbányai Északi Járműjavítót nyilvánítsa műemlékké a közlekedési miniszter!

Arató szerint ha Lázár megvalósítja azt a tervét, hogy a Közlekedési Múzeumot a kőbányai Északi Járműjavító helyett Debrecenbe kívánja költöztetni, akkor a kőbányai épület komoly veszélybe került: könnyen lehet, hogy egy befektetőnek adják el a területet, aki le fogja dózerolni ezt a rendkívüli történeti és építészeti értékkel rendelkező épületcsoportot, úgy ahogy ez a Közvágóhíddal is történt a Soroksári úton – írja a 24.hu.

Ezért a Demokratikus Koalíció kezdeményezi Lázár János közlekedési miniszternél, hogy a törvénytelenül felállított és kegyeletsértő Turul-szobor helyett inkább a kőbányai Északi Járműjavító épületét nyilvánítsa műemlékké! Nem fogják hagyni, hogy Kőbánya kulturális és építészeti értékeit feláldozzák az üzlet és a profit oltárán!

Kovács Gergely a XII. kerület polgármestere a Turul műemléki védettség alá helyezése kapcsán  úgy fogalmazott: „Most hirdethetjük meg a „Lázár János találkozása a műemlékvédelemmel” című szoborpályázatot… A kerületben egyébként sok olyan építészeti érték van, amelyek valóban érdemesek lennének a műemléki védettségre, mint például az egykori Tündérhegyi Pszichiátria épülete, de érdekes módon, a NER-közeli vállalkozók ezt ehelyett pár napja épp bontani kezdték… Egyébként úgy nagyjából 6 millió érdekes ötlet jött az elmúlt hónapokban azzal kapcsolatban, hogy mi legyen a kerületi turullal. De eddig ez a kedvenc: fizetne érte a MIÉP, hogy elvihesse.”

(A kiemelt képen az Északi Járműjavító.)

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom