Kocsis-Cake: a szakértelmet ismét legyűrte az Orbánhoz való hűség

HírKlikk 2020. október 19. 16:50 2020. okt. 19. 16:50

A Párbeszéd politikusának három javaslatát tárgyalás nélkül elutasította az Országgyűlés gazdasági bizottsága.

„Az önzés és a pártérdek ismét győzelmet aratott az emberek boldogulását elősegíteni kívánó ötletek felett” – kezdte Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd képviselője Facebook-bejegyzését, amelyben beszámol arról, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottságában tárgyalták javaslatait, azonban azokat a Fidesz képviselői leszavazták.

„A minden háztartás számára ingyenes internet-hozzáférés biztosítása talán sosem volt sürgetőbb feladat: miközben egyre több iskola áll át online oktatásra, addig az otthonról végzett munka is a mindennapok részévé vált. Az internet-hozzáférés elősegíti az egyenlőtlenségek leküzdését, elősegíti a felzárkózást, biztos információforrást jelent” – írja le első javaslatát a képviselő.

Kocsis-Cake a második javaslatában az Európai Bíróság döntéséhez igazodva, kezdeményezte a civil törvény hatályon kívül helyezését és azt, hogy az állampolgárok jövedelmi adójuk három százalékáról rendelkezhessenek számuka.

„Harmadik leszavazott javaslatom – az önkormányzatok megsegítése mellett – a NER luxusszállodáira vetett volna ki különadót. Miközben a fővárosi turizmus a túlélésre játszik, addig a sikerszezont záró, kormányzati körökhöz kapcsolódó balatoni hotelek még plusz milliókhoz is jutottak a Kisfaludy-program keretében. Javaslatom az igazságos forráselosztásra irányult, azonban a Fidesz számára fontosabbak a milliárdos haverok, mint a hónapról-hónapra megélő átlagemberek és önkormányzatok” – folytatta a politikus.

„Az ülésen a kormánypárti képviselők még csak vitázni sem voltak hajlandóak, mindenféle ellenérv nélkül szavazták le javaslataimat – a szakértelmet ismét legyűrte a Fideszhez és az Orbán Viktorhoz való hűség” – számol be az eseményekről Kocsis-Cake.