Komjáthi Imre: Lázár János vajon megszavazza a javaslatom?

HírKlikk 2024. január 30. 18:00 2024. jan. 30. 18:00

Az MSZP társelnöke a makói Continental üzemben folyó, magyar munkásokat sértő, megalázó munkáltatói viselkedés miatt tett javaslatot.

„Példátlanul megalázó, megszégyenítő és kizsákmányoló módon foglalkoztatja a munkavállalókat a német tulajdonú cég. Kíváncsi lennék, hogy Németországban, vagy máshol ugyanígy viselkedik-e. Nyilván nem” – nyilatkozott Lázár János miniszter a makói Continental üzemben folyó, magyar munkásokat sértő, megalázó munkáltatói viselkedésről.

Az MSZP társelnöke szerint a miniszter egy apróságot felejtett ki csak a felháborodásából. Azt, hogy vajon miért nem viselkedik otthon is így ez a cég. Azért, mert a német állam ezt nem hagyja!

Komjáthi Imre benyújtott egy határozati javaslatot a parlament elé, amely a szakszervezeti világ minimálisan elvárható munkásvédő szabályait tételezi. Mint a Facebook oldalán írja, izgatottan várja, milyen okot talál Lázár János és frakciója arra, hogy gyáván megfutamodjanak, ne szavazzák meg.

A részletes javaslatot itt lehet elolvasni.

Komjáthi bejegyzésében azt is hangsúlyozza, hogy a Fidesz-kormány a magyar gazdaságot kiszolgáltatottá tette a külföldi ipari tőkének, az ezek gyáraiban dolgozó magyar embereket pedig a gyárigazgatónak, HR-esnek, leépítve a munkaügyi ellenőrzéseket és elgáncsolva a szakszervezeteket. Azért sem hisz Lázár Jánosnak, mert jelenleg őrült módon rohanunk bele egy olyan iparosítási programba, amelynek az azonnali hasznai kétségesek, a távlati károkozása viszont már biztos.

Forrás: Facebook