Komjáthi Imre nem érti, Hadházy miért bízik Polt Péterben

HírKlikk 2023. szeptember 8. 17:40 2023. szept. 8. 17:40

„Aki komolyan gondolja az MTVA elleni fellépést, az hogy hihet Polt Péternek?” – vetette fel Komjáthi Imre, az MSZP elnöke Hadházy Ákosnak írt bejegyzésében. A független országgyűlési képviselő a napokban ugyanis Polt Péternél érdeklődött egy ellenzéki vezetésű önkormányzatot érintő nyomozás részleteiről, amelyre a legfőbb ügyész természetesen gyorsan reagált is.

„Zugló polgármestere, Horváth Csaba és társai ellen befolyás vásárlásának bűntette és más bűncselekmény miatt folyik eljárás, a tényállás nem változott, a nyomozás folyamatban van” – írta Polt Péter sokat sejtető, ám különösebb konkrétumokat nem tartalmazó levelében, amellyel Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő megkeresésére reagált. Igaz, a politikus számos kérdést felvetett, a legfőbb ügyész azokat érdemben nem válaszolta meg, mondván „az ügyről a nyomozás érdekei miatt” részletes tájékoztatást nem adhat. Hadházy Ákos ugyanis a hatóságnál egy 2016-os ügy, az úgynevezett zuglói parkolási biznisszel kapcsolatban érdeklődött, ami miatt tavaly februárban indult nyomozás. A 24.hu emlékeztetett, hogy Horváth Csaba az egész gyanúsítást korábban abszurdnak nevezte, amely politikai célokat szolgál.

Komjáthi Imre Facebook-bejegyzéseben reagált arra, hogy egy ellenzéki politikust érintő ügyben Hadházy Ákos Polt Péterhez fordult. „Hadházy úr! Ez hogyan lehetséges?!” – kezdetű írásában emlékeztetett, hogy az ügyészség olyan események miatt nyomoz, amelyek még Karácsony Gergely polgármesterségének idejére nyúlnak vissza, míg magát az ügyet „aljas koholmánynak” nevezte, aminek „semmi más célja nincs, mint az ellenzéki választópolgárok megtévesztése”. Az MSZP elnöke azt is a független országgyűlési képviselő szemére vetette, hogy az érintett Horváth Csabát nem kereste meg, helyette „a fideszes legfőbb ügyészhez rohant kérdéseivel”.

„Hogyan lehetséges, hogy egy magát ellenzékinek mondott képviselő, sima, egyértelmű fideszes módszerekhez folyamodjon mások lejáratása érdekében? Aki komolyan gondolja az MTVA elleni fellépést, az hogy hihet Polt Péternek?” – tette fel a kérdéseit bejegyzése végén Komjáthi Imre, utalva arra a küzdelemre, amelyet Hadházy Ákos a nyilvánosságban a pártkézből irányított propaganda és a Fidesz által megszállt, csupán névleg független köztestületek ellen folytat.

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom