Kopaszok támadtak kövekkel és botokkal az abortusz korlátozása ellen tüntetőkre Wroclawban

HírKlikk 2020. október 29. 14:12 2020. okt. 29. 14:12

Volt, akit megkéseltek, de a lengyel rendőrség senkit sem vett őrizetbe.

Kopaszra borotvált, feketébe öltözött férfiak támadtak Wroclawban az abortuszjogok korlátozása ellen tiltakozó nőkre, jelentette a Gazeta Wyborcza, aminek a tudósítóját szintén megtámadták.  A 444 idézte a lengyel lap beszámolóját, amely szerint arcukat fekete kendővel takaró huligánok rohanták le a tüntetőket, és verték meg többüket a rendőrök szeme láttára. „Ez a pszichopata banda épp megtámadta a sógoromat, aki a barátnőjével vonult a tömegben. Egy kopasz gyerek odarohant hozzá, és kiverte a fogát!" – írta egy tüntető a Facebookon.

A feketébe öltözött kopaszok a Wyborcza tudósítóira is rátámadtak. Magda Koziołt hasba vágták és a földre lökték, Joanna Urbańska-Jaworska kezéből pedig kiütötték a kamerát, amit aztán a nyakából is leszakítottak volna, ha az abortuszjogaikért tüntetők nem sietnek a segítségükre, és kergetik el a támadóit.

A Wyborcza beszámolója szerint, ezután a huligánok gázzal támadtak a tiltakozókra, majd rudakkal vertek meg egy tiltakozó férfit. Később késelésről is érkezett hír, az Anarchista Szövetség szerint egy tiltakozót, miután bottal leütöttek, az arcán megvagdosták.

Lengyelországban a szélsőjobboldali kormánypártok által feltöltött alkotmánybíróság a múlt csütörtökön törölte el az abortusztörvénynek azt a részét, amely megengedte a sérült, maradandó károsodástól szenvedő magzatok művi vetélését.

Forrás: 444.hu