Koronavírus: a fővárosban is megalakult az operatív törzs

HírKlikk 2020. február 28. 16:43 2020. feb. 28. 16:43

Megalakult a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos önkormányzati döntések előkészítéséért felelős operatív törzs – írta közösségi oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Az operatív törzs vezetője Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, tagjai Dorosz Dávid és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesek, Havasi Gábor, a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi tanácsnoka és dr. László Imre XI. kerületi polgármester.

Az operatív törzs együttműködésben van a fővárosi cégekkel, illetve felvette a kapcsolatot a koronavírus elleni védekezésért felelős kormányzati operatív törzzsel. Folyamatosan egyeztet a fővárosi kerületekkel és a korábban összehívott Budapesti Egészségügyi Fórumnak is napirendi pontja lesz a koronavírus elleni védekezés, megkezdve ezzel a rendszeres egyeztetést a polgármesterekkel, az egészségügyi szakértőkkel és a szakmai szervezetekkel – írta Karácsony a testület feladatairól.

A főpolgármester tudatta azt is, hogy a Fővárosi Önkormányzat már korábban felvette a kapcsolatot a WHO budapesti irodájával és több európai nagyvárossal, hogy egyeztessen a felkészülésről koronavírus ügyben.