Kósa elvtárs jó elvtárs, de most nem lennénk a helyében

FSP 2020. április 21. 18:12 2020. ápr. 21. 18:12

Kósa Lajos azt mondta hétfőn a parlamentben, hogy nálunk nincs kormányzati jósda, mint a Gyurcsány kormány idején, így nem tudható pontosan, hogy mikor tetőzik a járvány és mikor lesz vége. Kósa Lajos nem figyelt eléggé a főnökére, mert Orbán Viktor néhány órával korábban bejelentette, hogy a járvány május 3-án tetőzik. Kósa elvtárs jó elvtárs, ráadásul szerencsés is, mert mondhatta volna azt is, hogy aki a vírus tetőzéséről bármi konkrétumot mond, az egy felelőtlen gazember, hazudós sarlatán.

Nem mentegetnénk Kósát, de a jelek szerint, nemcsak őt felejtette el tájékoztatni a miniszterelnök. A magyar tévénézők legújabb kedvence, a sármos Müller Cecília országos tisztifőorvos ugyanis arról beszélt, hogy a május 3-i dátum egy régebbi számításon alapult, ezért szerinte nincs akadálya annak, hogy a vírus tetőzésének másnapján, május 4-én megkezdődjenek az érettségik. Hogy ez a régebbi számítás mennyire számít elavultnak, azt az országos tisztifőorvos nem fejtette ki részletesen, mint ahogyan az sem tudható, hogy ha a május 3-i tetőzés egy régebbi számításon alapszik, akkor mit mondanak az újabb számítások. Ezt már csak az érettségi miatt is fontos lenne tudni, mert amennyiben a vírus tényleg május 3-án tetőzik, akkor nem feltétlenül szerencsés dolog egy nappal később érettségit rendezni.

Kósa most persze aggódhat, amiért megint hülyeséget beszélt. Vagyis, éppen, hogy nem hülyeséget, az ő szempontjából ennél nagyságrendekkel rosszabb történt: meghazudtolta Orbánt, aki nem szokta jó szemmel nézni, ha megszégyenítik. Még az is előfordul, hogy bosszút áll az elkövetőn és érdemei elismerése mellett, megrendült egészségi állapotára való tekintettel, más fontos beosztásba helyezi. Olyan helyre, ahol senki nem látja.

Mostantól még az eddigieknél is jobban figyelünk, nem lesz-e beteg váratlanul Kósa Lajos. Nem kívánjuk neki, sőt, azt szeretnénk, ha egészsége továbbra is kicsattanó lenne. Ezért azt tanácsolnánk neki, hogy legközelebb legyen körültekintőbb, mielőtt megszólal. A miniszterelnök nem tolerálja, ha rajta kívül más is összevissza beszél.