Kovács Zoltán elmagyarázta, hogy miért jó a magyaroknak

HírKlikk 2019. július 4. 09:28 2019. júl. 4. 09:28

Ismét levélben reagált Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár egy, a brit The Guardianban megjelent Magyarországgal foglalkozó cikkre.

Timothy Garton Ash Kelet-Európára szakosodott, a társadalmi folyamatokat a rendszerváltástól figyelő történész még június végén írt egy cikket a lapba, amelyben amellett érvelt, ogy Európának nem kellene hagynia, hogy a saját pénzén számolják fel a demokráciát Magyaroszágon, az illiberális demokrácia pedig önellentmondás.

Kovács szerint bár a történész a magyar sajtószabadság hiányáról ír, az államtitkár mégis magyar lapokban olvasott először a cikkéről, és azzal érvel, hogy a kormánykritikus lapok és tévécsatornák nagyobb közönséget érnek el, mint a kormánypártiak - írja a hvg.hu.

Az igazságszolgáltatás függetlenségének lerombolásáról szóló kijelentéseket Kovács azzal söpri le, hogy a magyar igazságügyi reformot alaposan kivizsgálta az EU és a Velencei Bizottság is, és végül minden kérdést megoldottak.

"Garton Ash ideológiai meggyőződésével egyszerűen nem tudja megmagyarázni, hoyg mi történik a mai Magyarországon" - írja Kovács, aki szerint a tények a történészt cáfolják, mert Magyarországon a választói részvétel nőtt, ahogy a házasságok száma is, míg a válásoké és az abortuszoké csökkent, a születésszám emelkedik, a nők munkavállalásai rátája soha nem volt még ilyen magas, a magyar GDP-növekedés vezető az EU-ban, a munkanélküliség alacsony, a kamatlábak is, a bérek pedig növekednek, azok a magyarok pedig, akik a 2008-as gazdasági válság után elhagyták az országot, most hazatérnek.

Forrás: hvg.hu