Kövér és a vírus

Dr. Dávid Ferenc       2020. november 25. 18:18 2020. nov. 25. 18:18

Az Országgyűlés elnöke november 24-én videó-megbeszélést folytatott osztrák kollégájával. Ezen Wolfgang Sobotka elmondta, hogy Ausztriában a jelenlegi szigorítások enyhítésével számolnak, amire a karácsonyi ünnepekig lépésről lépésre kerül sor. Kövér László pedig – Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnökének közleménye szerint – arról tájékoztatta osztrák kollégáját, hogy Magyarországon a jelenlegi vírushelyzet ismeretében nincs tervbe véve további szigorítás az ünnepekig, inkább a már meghozott korlátozó intézkedések pontos betartását célozzák a magyar kormány intézkedései. (atv.hu)

Az osztrák néppárti politikust (az alsóház elnökét) annyira kedveli Kövér doktor, hogy 2020. szeptemberében (Bécsben) a Magyar Érdemrend középkeresztje csillagos változatát személyesen adta át Sobotka úrnak. A magyar Országgyűlés elnöke szerint Wolfgang Sobotkahozzájárult, hogy a két ország a migrációs válságot zökkenőmentesen tudja kezelni.” Ausztria és Sobotka valóban sokat segített az érkező menekültek sorsának javításáért, de vajon mit tett Kövér a migrációs nyomás enyhüléséért, megszűnéséért? Én csak arra emlékszem, hogy Kövér folyamatosan uszított a szerencsétlen sorsú tömegek ellen, és mindenkit ledorongolt, aki nem értett vele egyet. No, mindegy, örüljünk annak, hogy végre valaki szóba állt és szót értett a mogorva Kövérrel. Az abszolút életszerű, hogy a házelnökök együtt értékelik az elmúlt időszak járványellenes lépéseinek hatását. Az viszont rejtély, hogy Kövér László honnan tudja, hogy milyen szabályok fenntartását és bevezetését tervezi a kormány? Miből gondolja, hogy nem lesz több szigorító intézkedés?

Persze lehet, hogy – a pótolhatatlan Kósa Lajossal együtt – Kövér doktor is látogathatja az operatív törzs (OT) üléseit. Azt ugyan nem tudom, hogy Kósa mit keres ott, de ha neki helye van, akkor Kövér sem tiltható ki a zártkörű klubból. Vajon mi a morcos házelnök feladata? Esetleg ő fojtja bele a szót a tábornokokba és orvosokba, vagy talán az ő szava perdöntő az egyes kereskedelmi egységek zárva tartásának vonatkozásában? Vigyázat! Kövér szíve szerint sokakat bezárna: mindenek előtt a parlament és az önkormányzatok nem kormánypárti képviselőit, illetve a még szabad sajtó intézményeit, újságíróit. Kövérnek bizonyára az is tetszene, ha a kijárási tilalom csak az ellenzéki érzelmű emberekre vonatkozna, és a Fidesz hívői pedig éjjel-nappal szabadon grasszálhatnának az utcán. Nem jó jel, ha Kövér részt vesz a járvány elleni intézkedések előkészítésében, az meg egyenesen hátborzongató, ha ő ismerteti az ünnepekig hátralévő menetrendet.  

Mindezeket csak azért írtam le, nehogy valaki meglepődjön, ha a következő törzsi ülést követő sajtótájékoztatón már nem Müller Cecília szól a nézőkhöz, hanem Kövér László lép színre. Nem rendőri egyenruhában, nem nyakában kereszttel, hanem csak úgy „kövéresen”: mosoly nélkül, összehúzott szemöldökkel, kezében a hatályos Büntető Törvénykönyvvel. Tekintetétől és mondandójától majd mindenki megrémül, a Covid 19-es azonosító jelet viselő kórokozó pedig az azonnali megsemmisülést választja. A szigorú házelnök dörgedelmes mondataitól tehát még a vírus is kipusztul. Ez rendben van, de mi lesz velünk?