Kunhalmi Ágnes: nekem nem kell a Fidesz, még Orbán nélkül sem

HírKlikk 2024. április 19. 08:30 2024. ápr. 19. 08:30

​​​​​​​Debrecen volt az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség országjárásának csütörtöki állomása. A kampányeseményen felszólalt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Dobrev Klára, a három párt közös EP-listavezetője, valamint Szabó Tímea, a Párbeszéd és Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője. Kunhalmi Ágnes úgy fogalmazott, nagyon sok ellenzéki szavazó van Debrecenben, ezért nem szabad hagyni, hogy megosszák őket. Össze kell fogni, mert a pártok és a civilek együttműködése, Mándi László, az ellenzéki pártok debreceni polgármesterjelöltjének vezetésével képes leváltani Papp László polgármestert.

Akik esetleg még gyengébbek is matematikából, azok is tudják, hogy a három az mindig több, mint az egy. Ezt tudva, kötött megállapodást a három ellenzéki párt, az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség is – mondta Varga Zoltán.

Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti képviselője pedig felhívta a figyelmet arra, hogy rekord alacsony volt a születések száma, 2023-ban, azokban az országokban születnek gyermekek, ahol jó élni. Ez is bizonyítja, hogy milyen állapotban van az ország – tette hozzá a politikus, aki szívügyének tekinti, hogy több nő vegyen részt a politikában.

Ennek a fontosságára hívta fel a figyelmet az MSZP társelnöke is. Az évtized a szociáldemokrata nőké lesz ebben az országban – kezdte beszédét Kunhalmi Ágnes. Az MSZP társelnöke emlékeztetett, hogy a debreceni rendezvény előtt a fideszes vezetésű Nyírmártonfalván jártak, ahol a hírhedt lombkorona nélküli lombkoronasétányt építették. A beruházás jól szimbolizálja az uniós pénzek elherdálását – fogalmazott.

Hazánkban lombkoronasétány épül lombkorona nélkül, igaz, „köztársasági elnökünk is van, csak éppen köztársaság nincs Magyarországon” – mondta az MSZP társelnöke, aki szerint a fideszesek így herdálják el a Hajdú-Bihar megyei emberek pénzét, amit az unióból kapunk. Rosszul gazdálkodnak, elherdálják a debreceniek vagyonát is – tette hozzá.

Nagyon sok ellenzéki szavazó van Debrecenben, ezért nem szabad hagyni, hogy megosszák őket. Össze kell fogni, mert a pártok és a civilek együttműködése, Mándi László, az ellenzéki pártok debreceni polgármesterjelöltjének vezetésével képes leváltani Papp László polgármestert.

„Nekem nem kell a Fidesz, még Orbán nélkül sem” – fogalmazott az MSZP országgyűlési képviselője, majd hozzátette, hogy baloldalról akarják legyőzni ezt a kormányt, mivel az ilyen jobboldali autoriter rendszereket csak baloldalról lehet legyőzni.

Ma nem az a tét, hogy egy európai szuperállam jön-e létre – amellyel Orbán riogat –, hanem az, hogy meg tudjuk-e őrizni Európát politikai szövetségnek, vagy európai tagállamok laza kereskedelmi, gazdasági szövetségévé épül le a közösség.

Dobrev Klára, a három párt közös EP-listavezetője elmondta, az ellenzéki pártok szövetsége képes lesz sikert elérni a választásokon, ez a szövetség a biztos pont, amely egy európai, tisztességes Magyarországot fog megteremteni.

A Fidesz repedezik, recseg-ropog ez a rendszer – fogalmazott és hozzátette, az ellenzéknek az a feladata, hogy gyorsabbá tegye a NER összeomlását. Akik ma a Fidesz bukását akarják, azok sokkal többen vannak, mint akik a rendszer maradását szeretnék. Az ország jelentős része szenved Orbán rendszerétől. Az önkormányzati és az európai parlamenti választások tétje az, hogy ezek az emberek egységesen elmennek-e szavazni Orbán ellen – mondta Dobrev Klára.

Az ellenzéknek az a feladata, hogy leváltsa a kormányt, aki pedig az ellenzéket akarja leváltani azt kormánypártinak hívjuk. „Aki velünk van, az soha többé nem lesz egyedül” – zárta gondolatait a politikus.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom