Kusztódia vezetője megköszönte Orbánnak a 66 milliós támogatást

HírKlikk 2020. február 18. 12:44 2020. feb. 18. 12:44

Köszönetet mondott a magyar állam által a jeruzsálemi Terra Sancta Múzeum bővítéséhez biztosított anyagi segítségért Franceso Patton, a Szentföldi Ferences Kusztódia vezetője Orbán Viktor miniszterelnöknek – tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kedden az MTI-t.

A kormány decemberben döntött arról, hogy e célra a Hungary Helps Program keretében, 66 millió forint támogatást nyújt a Kusztódiának a keresztény közösségek megsegítése és az egyetemes keresztény örökség védelme jegyében – emlékeztetett Havasi Bertalan.

Levelében Francesco Patton őszinte háláját fejezi ki Magyarország kormányának „nagylelkű adományáért", amelyet a jeruzsálemi Terra Sancta Múzeumnak nyújtott.

„Ez a múzeum emlékeztet bennünket arra, hogy mi, ferencesek közel nyolcszáz éve vagyunk itt jelen, megerősítve a keresztény jelenlétet a Szentföldön, és elmesélve a történetet, amely arra a korra nyúlik vissza, amelyben Megváltónk, Jézus Krisztus megszületett és feltámadt" – írta az egyházi vezető Orbán Viktornak.

Forrás: MTI