Lavrov szavaiból nyilvánvalóvá válik a Kreml őrülete

HírKlikk 2022. május 3. 17:50 2022. máj. 3. 17:50

Szergej Lavrov újra megmutatta a Kreml vérrögös rezsimjének szellemét. Az őrület nyilvánvaló, de ez nem teszi az elkövetőt beszámíthatatlanná, és nem jelenthet számára büntetlenséget – mutatott rá a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A tekintélyes német lap mindezt annak kapcsán írta, hogy az Oroszország diplomáciáját csaknem két évtizede irányító Lavrov legutóbbi megnyilvánulásai egy olyan narratíva részét alkotják, amellyel a Putyin-rezsim igyekszik legitimálni az Ukrajna elleni, embert megvető háborúját. Nácivá nyilvánítja az ellenfelet, és a nácikkal szemben ugye minden megengedett. 

Az orosz külügyminiszter most továbbvitte az abszurd felé ezt a formulát, amelytől Moszkva nyilván sikert remél a hazai közönség körében. Hitlerről kifejtett származási spekulációi, és következtetése, amely szerint a zsidók a legnagyobb antiszemiták, legalább leleplezte, hogy hol is vannak a tulajdonképpeni bűnöző rasszisták. A minta nem ismeretlen: mások, akikhez képest felsőbbrendűnek érzik magukat valakik, másként akarnak élni, mint ezek a valakik. Esetleg jobban is élnek. Az irigységből gyűlölet lesz, aztán a megsemmisítésre irányuló vágy. És legrosszabb esetben ez utóbbit ki is élik. 

Lavrov újra megmutatta a Kreml vérrögös rezsimjének szellemét. Az őrület nyilvánvaló, de ez nem teszi az elkövetőt beszámíthatatlanná, és nem jelenthet számára büntetlenséget – írta a tekintélyes német konzervatív FAZ.