Légzéstámogató berendezést adományozott a Tisza Párt a ceglédi Toldy Ferenc Kórháznak

HírKlikk 2024. október 28. 16:20 2024. okt. 28. 16:20

A Tisza Párt közössége Cegléden, a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet csecsemő- és gyermekgyógyászati ​​osztálynak légzéstámogató berendezést adományozott – közölte a párt hétfőn.

Közleményükben emlékeztettek rá, hogy Magyar Péter nyári kórházlátogatásai rávilágítottak a magyar egészségügyben tapasztalható súlyos válsághelyzetre.

Nem véletlenül társult a Tisza Párt elnöke a „Fogadj örökbe egy kórházat! " mozgalomhoz, amely országosan is cselekvésre buzdított és rengetegen fogtak össze a nehéz helyzetben lévő egészségügyi intézmények támogatására – írták.

Ismertetésük szerint a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban hatalmas szükség volt az újszülöttek légzését támogató gépre, hiszen a kórház tulajdonában lévő eszköz működésképtelenné vált. A cserét az intézmény anyagi lehetőségei nem tették lehetővé – írták, „szomorú alékként " megjegyezve, hogy az életmentő berendezés mindössze 720 ezer forint.

A párt tájékoztatása szerint a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban Pusztai Dezső főigazgató fogadta Magyar Pétert, aki a készüléket átadta „ szavát adta, hogy a kórház – és a magyar egészségügy – is számíthat rá, a Tisza Párt közössége soha nem fogja cserben hagyni az egészségügyben dolgozókat . "

A Tisza Párt vállalja, hogy a kormányzati felhatalmazás után újjáépíti a magyar egészségügyet, ismételt építést az Egészségügyi Minisztériumot és évente minimum 500 milliárd forint plusz forrást csoportosít át erre a területre, hogy megkezdőtek a évtizedek óta halogatott átalakítások – közölték. Hozzátették, hogy „hazahozzák " a jelenleg befagyasztott 8 ezer milliárd forint jelenlegi forrást, amelyből jelentős összegeket lehet az egészségügyi infrastruktúra fejlesztésére fordítani.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom