Lehet, hogy Pintér Sándor belügyminiszternek távoznia kell

HírKlikk 2023. július 14. 10:40 2023. júl. 14. 10:40

Egy ideje már Pintér Sándor közvetlen környezetében is beszédtéma, hogy a belügyminiszteri poszton változás várható, utódként pedig legújabban Gulyás Gergelyt emlegetik.

Nehéz megítélni, hogy a kormányközeli forrásokból származó és személyi kérdéseket érintő információkat mennyire lehet készpénznek venni, mindenesetre már Pintér Sándor belügyminiszter környezetében is beszédtéma egy ideje, hogy hónapokon belül távozhat a posztjáról – írja a hvg.hu.

Az Orbán-kormányt érintő változásokról szóló folyosói pletykákat – beleértve a felsőbb szintekről érkező információkat is – több okból érdemes fenntartásokkal kezelni. Egyrészt azért, mert a minisztereit gyakran egymással versenyeztető kormányfő gyakran ezekkel akarja bizonytalan helyzetben tartani pozícióban lévő embereit (és az alattuk lévőket is), így növelve a versengést. Másrészt Orbán kifejezetten szereti a „meglepetéseket”.

Az viszont biztos, hogy a kormányfő és Pintér között már korántsem felhőtlen a viszony. Mindez a magánbiztonsági piacra is lecsapódik, ahol a belügyminiszternek a kilencvenes évek óta komoly befolyása van. Csakhogy éppen ezen a területen indult meg egy NER-es terjeszkedés is, és az öregeknek már nem szánnak szerepet. 

Pintér sosem volt tagja a Fidesznek, de régi motoros, saját klientúrával rendelkezik, igaz, ez utóbbi már hozzá hasonlóan kiöregedett és megkopott . Mindenesetre a jelenlegi miniszterek közül Pintér az egyetlen, aki az összes Orbán-kormányban ugyanazt a miniszteri széket kapta, megszakítás nélkül.

Forrás: hvg.hu