Lenyűgöző a Fidesz választási programja

Föld S. Péter 2019. április 5. 06:30 2019. ápr. 5. 06:30

2014-ben, a választások előtt a Fidesznek egyetlen programpontja volt, az is igen rövid és egyetlen szóban összefoglalható: folytatjuk. Vagyis, hogy folytatják a jogállam lebontását, a tájékoztatás megszállását, annak érdekében, hogy zavartalanul folytathassák azt, amit elkezdtek, és amihez egyedül értenek: a lopást.

Most ennél valamivel bőbeszédűbbek voltak az elvtársak, az Európai Parlamenti választás programja a Fidesz szempontjából úgy írható le, hogy megállítják a migrációt. A gyengébbek kedvéért még azt is hozzáteszik, hogy bár a Néppárt balra tolódott és már nem keresztény, ők akkor is megvédik Magyarországot, valamint bonuszként Európát.

Ez a Fidesz választási programja és egyben megoldási javaslata az Európa és Magyarország előtt álló kihívásokra. Ez amúgy egy nyerő program, legalábbis Magyarországon. A magyar választó ugyanis egyszerű, mint az ék, és úgy gondolkodik, hogyha a Fidesz megfékezi a migrációt, akkor az egyben azt is jelenti, hogy a hazai kórházakban és rendelőintézetekben ettől kezdve rövidebbek lesznek a várólisták, lesz elég orvos és ápoló, mert elég lesz a fizetésük ahhoz, hogy itthon maradjanak és ne külföldön, vagy az állami egészségügyet elhagyva, magánkórházakban és rendelőkben vállaljanak munkát.

És ugyanez a kormány programja a szegénység felszámolására is, valamint arra, hogy az iskolákban ne fölösleges értelmetlenségeket tanuljanak a diákok, hanem versenyképes tudást szerezzenek.

Minderre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is ráerősített, aki csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy „a kormánynak információi vannak arról, hogy létezik a migránskaraván veszélye. Nem tudni, hogy ez valósággá válik-e, de ha igen, a magyar határvédelem felkészült és képes megvédeni az országot.”

Értelmezzük az elhangzottakat! Gulyás miniszter nem azt mondta, hogy a migránskaraván létezik, csupán azt, hogy ennek a veszélye létezik.

Szerencsére a mi kormányunk nem elégszik meg a lehetséges veszély létezésének felismerésével. Gulyás miniszter második mondata ugyanis arról szól, hogy bár nem tudni, hogy a veszély valósággá válik-e, de ha igen, akkor a magyar határvédelem felkészült és képes megvédeni az országot.

Vagyis, van egy, a kormány által létező veszély, ami nem biztos, hogy valósággá válik. Ezt üzeni a magyaroknak a Fidesz, és ehhez, ha akarnánk, sem tudnánk semmit hozzáfűzni. De nem is akarunk, mert így teljes a kép, ez vár Magyarországra az elkövetkező években: harcolni a nem létező szélmalmok ellen, és közben folyamatosan káromkodni, amiért minden hülye szembejön az autópályán.