Lesz 13. havi nyugdíj, de csak, ha isten is úgy akarja

Föld S. Péter 2019. július 30. 06:51 2019. júl. 30. 06:51

Orbán Viktor Tusnádfürdőn bejelentette: azt tervezi, hogy a következő 15 évben bevezeti Magyarországon a „keresztény szabadságot”. Ezt a teológiai fogalmat egyebek között úgy is interpretálják, hogy a szabadság célja isten kinyilvánított akaratának teljesítése. Orbán szerint a keresztény szabadság kiépítése lesz a mai generáció hivatása.

Ne akarjuk megérteni Orbán Viktort, követni őt oda, ahová nem tudjuk és nem is akarjuk. Orbán, ha hinni lehet annak, amit mondott, ezek szerint találkozott istennel. Hogy hol futottak össze, a Karmelita kolostorban, a Vidi VIP páholyában, vagy éppen Orbán felcsúti dácsájában, nem tudjuk. Annyit tudunk, ezt is egyedül Orbántól, tehát ezt még ellenőrizni kellene, hogy ő isten kinyilvánított akaratát fogja végrehajtani. Másként nem tehet, ezt rótta rá a sors. Nagy kereszt ez egy embernek, de ha már rá rovódott, véghez viszi.

Nem tudni, mit tartalmaz az isteni akarat, az előjelekből legföljebb következtetni lehet a tartalmára. Feltehetőleg az is benne van, hogy Orbán Viktor hatalma minél nagyobb legyen, vastagodjon a pénztárcája, hogy sem ő, sem a családja, de még a csókosai se szenvedjenek hiányt semmiben.

Ezt akarta isten, és ha ehhez az kell, hogy szétlopják az országot, akkor szemet huny fölötte. Elnézi Orbánnak, hogy legatyásította az egészségügyet, lebutította az oktatást, egyedül a stadionépítés szárnyal.

Meg a Balaton kisajátítása. Egyre csökkennek a szabad strandok, és most már nem elég azt mondani, hogy Magyarország a magyaroké, legalább ennyire fontos annak a kinyilvánítása, hogy a Balaton is a magyaroké. Nem egyes, kiválasztott magyaroké, hanem az összes magyaré. Azoké is, akiket nem Mészáros Lőrincnek, vagy Tiborcz Istvánnak hívnak. Hogyha bármelyik magyar polgárnak eszébe jutna megmártózni a tó hűs vízében, azt gond nélkül és ingyen megtehesse, ne zárják el a tótól a NER-lovagok által tulajdonolt kerítések.

És, bármennyire is nem szívesen tesszük, kénytelenek vagyunk azt gondolni, hogy isten nem kedveli a nyugdíjasokat. Az a véleménye róluk, hogy felélik a fiatalok jövőjét, amint azt Orbán Viktor egykoron oly szépen megfogalmazta. Ha ugyanis másként lenne, és isten mást akarna, akkor a Fidesz-kormány nemcsak tisztességesen számolná ki a nyugdíjak éves emelését, de már rég visszaadta volna a gyakorta hivatkozott 13. nyugdíjat.

Amit, szemben Orbánék hazug kommunikációjával, annak idején nem Gyurcsány vett el. A 13. havi nyugdíjat a Bajnai-kormány függesztette fel a gazdasági világválság idején, azzal, hogy amint rendeződik a gazdaság helyzete, visszaadják. Mire így lett, Bajnai már nem volt abban a helyzetben, hogy visszaadja, mert Orbán Viktor váltotta őt a miniszterelnöki székben.

Orbánon tessék követelni a 13. nyugdíjat kedves nyugdíjasok. Ha valaki, ő majd visszaadja. Legalábbis, ha isten is úgy akarja.