LMP: telepítsenek ellenőrző állomásokat a veszélyes vegyi üzemek mellé!

HírKlikk 2024. április 2. 17:50 2024. ápr. 2. 17:50

Határozati javaslatot nyújt be az LMP azért, hogy kötelező legyen ellenőrző állomásokat telepíteni a veszélyes vegyi üzemek mellé – jelentette be Csárdi Antal, a párt frakcióvezető-helyettese kedden a komáromi akkumulátorgyár előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Csárdi Antal a két nappal ezelőtti balesetre is hivatkozva, kijelentette: „egyértelmű, hogy ma Magyarországon nincsenek meg a veszélyes üzemek működésének feltételei". Ezért az LMP írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz, választ várva arra, hogyan kívánják biztosítani a környezet és az emberek egészségének védelmét.

A frakcióvezető-helyettes hozzátette, határozati javaslatban követelik, a kormány a kötelező ellenőrzések során szerzett adatait tegye mindenki által elérhetővé, mert az embereknek joguk van tudni, hogy milyen hatása van egy-egy vegyi üzemnek. Rendkívül szigorítsák meg a monitorozást és a cégek árbevételének arányában határozzák meg a bírságokat, mert a mai jogi környezet semmilyen módon nem kényszeríti a vegyi gyárakat sem a környezet sem pedig a dolgozók védelmére. Ugyanis az érintettek „röhögve" ki tudják fizetni a kapott bírságokat.

Nincs idő a várakozásra, mert ahogy Csárdi fogalmazott, az a tapasztalatuk, hogy ezek a cégek kihasználják az ország erőforrásait, az ott dolgozók egészségét, és a cégek működésének mindenki vesztese. „Meggyőződésünk, hogy nem lehet eladni az emberek egészségét és a környezethez fűződő jogainkat, csak azért, hogy ezek a cégek minél nagyobb profitot tehessenek zsebre" – mondta Csárdi Antal.

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom