Magyar Péter 19-re lapot kért: akár Hajdúnál is vitázna Gyurcsánnyal és Orbánnal

HírKlikk 2024. április 7. 17:40 2024. ápr. 7. 17:40

„Ezennel kihívom Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet egy hármas élő vitára a köztelevízióban” – jelentette be vasárnap délután a Facebookon a magyar politikai élet legújabb üdvöskéje, Magyar Péter. A szombati tüntetés szervezője, aki Anyák Napjára ismét az utcára hívta híveit - (ezen a napon tartják az immár huszadik Élet Menete rendezvényt is - a szerk.) ezek szerint vasárnap sem pihen. A DK közleményben reagált: a pártelnök helyett Dobrev Klárát, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listavezetőjét küldené vitázni.

„A magyar emberek megérdemlik, hogy tisztán lássanak és úgy tudjanak dönteni a június 9-i választáson, hogy ismerik a három oldal vízióját Magyarország és a magyar emberek jövője kapcsán. Ezennel kihívom Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet egy hármas élő vitára a köztelevízióban. Az időpontban rugalmas vagyok. A vitát akár Hajdú (áfacsaló) Péter is vezetheti” – írta közösségi oldalán Magyar, aki rugalmasságának bizonyítására utóiratként odaírta: „Természetesen megbízhatják egymást is a vitában történő képviseletre, hiszen mindenki tudja, hogy a három oldal valójában kettő.”

A DK Sajtóirodája gyorsan válaszolt a felkérésre. Mint írták, „A vita indokolt, a vita a demokraták világában szükséges. Amennyiben a vitakezdeményezés az európai parlamenti választásokra vonatkozik, Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listavezetője áll rendelkezésre. Amennyiben a kezdeményezés egy polgármester-jelölti vitáról szól, az adott település DK-s polgármester-jelöltje lesz Magyar Péter vitapartnere.”

A vitára természetesen kevés az esély, sőt, mondhatnánk, a nullánál is kevesebb. Mint a Magyar Péter kezdeményezését ismertető Népszava emlékeztet rá, „Orbán Viktor utoljára 18 évvel ezelőtt, 2006-ban állt ki nyílt miniszterelnök-jelölti televíziós vitára. Az akkor még nem a NER égisze alatt működő Index 2018-as parlamenti választás előtt megkérdezte, miért nem hajlandó kiállni, amire miniszterelnöki sajtófőnökként Havasi Bertalan úgy válaszolt: „Magyarország miniszterelnöke az Országgyűlésben számtalan alkalommal vitatkozott az ellenzék jelöltjeivel. A viták ideje lejárt, ez most a választók döntésének ideje.” 

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom