Magyar Péter álláspontja sok politikai területen Orbánéhoz hasonló

HírKlikk 2024. október 17. 15:40 2024. okt. 17. 15:40

Magyar Péter ugyan Orbán ellenpontjának mutatja magát, de győzelme esetén nem várhatók nagy változások – állapította meg a Heute osztrák bulvárlap és hírportál, amely ismertette Magyar Péternek az ORF közszolgálati műsorszóró tévéhíradója számára adott interjúját.

Magyarországon Magyar Péter feltörekvő Tisza Pártja mostanra veszélyesen közel került a felmérésekben Orbán Viktor Fideszéhez – írta a hírportál

A beszámoló szerint Magyar Orbán Viktor korrupt rendszerének ellenpontjaként mutatta be magát. Arról beszélt, hogy a magyar embereknek elegük van ebből a rendszerből, és azt mondta: száz százalékig biztos abban, hogy vereséget tud mérni Orbánra a következő választáson.

Magyar is a határvédelemre, különösen a schengeni határok védelmére összpontosít. „Ukrajna kérdésében is Orbánhoz hasonlóan járna el, azzal, hogy nem a magyar politikusokon múlik, hogy Ukrajna győzni tud-e a háborúban, vagy sem” – írta a szerző. Magyar kifejtette, hogy természetesen Putyin az agresszor, és Magyarország nem szól bele abba, hogy más európai államok szállítanak-e fegyvereket, vagy sem. Arra a kérdésre, hogy Ukrajna csatlakozzon-e az EU-hoz, Magyar Péter úgy vélekedett, hogy vannak más országok, amelyek ezt inkább megérdemelnék, Kijev NATO-hoz való csatakozását pedig „nem jó ötletnek” nevezte.

Amikor egy Budapestről bekapcsolt vendég azt kérdezte, mi Magyar Péter véleménye a melegek védelméről, azt a választ kapta, hogy Magyarországon vannak ennél sürgetőbb ügyek. A szerző összefoglalója az interjúról: „Magyar Péter szilárdan hisz benne, hogy a következő választáson vereséget tud mérni Orbán Viktorra, mert a magyar embereknek elegük van a korrupt rendszerből. Az Orbánnal szembeni ellenzékisége dacára, azonban sok politikai területen Orbánhoz hasonló álláspontokra helyezkedne”.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom