Magyar Péter: az a lényeg a választásokon, hogy a Fidesz veszítsen

HírKlikk 2024. április 12. 15:40 2024. ápr. 12. 15:40

Szerinte nem az a lényeg, hogy milyen eredményt érnek el az európai parlamenti választásokon, hanem az, hogy a Fidesz mennyit veszít.

Nyilvánvaló, hogy a propaganda össztűz alá veszi a pártunkat, a választási bizottság pedig mindenféle kifogásokat emelhet, adminisztratív eszközökkel megakadályozhatja az indulásunkat. Innen is üzenem a hatalomnak: ha ezzel próbálkoznak, akkor nem 300 ezer ember fog összegyűlni a Parlamentnél. Én ugyan békés ember vagyok, de lehet, hogy az a tömeg már kevésbé lesz békés és megértő – mondta a Magyar Hangnak adott interjúban Magyar Péter.

A NER-rel szembeforduló politikus úgy fogalmazott, hogy ő most biciklivel próbál a tankok között surranni, néhány golyót már belé eresztettek, de nem találták még telibe. – Akik még úgy gondolják, gyanús ez a Magyar Péter, kérem, gondolkodjanak el, valóban az az érdeke az országnak, hogy ez a rendszer fennmaradjon? – mondta.

Magyar Péter beszélt arról is, hogy az EP-választáson nagy kérdés, hogy mennyit veszít a Fidesz. A korábbi eredményeiket tekintve, ha 45 százalék körüli eredményt hoznak, az már kudarcot jelent, 40 százalék alatt pedig totális vereséget könyvelhetnek el. – Akkor Rogán Tóni már másnap repülne, de beleremegne az egész kormány – mondta, hozzátéve, hogy azon sem lepődne meg, ha a Karmelitában már lenne olyan terv, miszerint néhány héten belül előrehozott választásokat írnak ki.

Az EP-választáson pártja 5-10 százalékos eredményének örülne, arra a kérdésre pedig, hogy hogyan fogja tudni addig fenntartani a felfokozott hangulatot, azt válaszolta, hogy ez már egy öngerjesztő folyamat.

Forrás: Magyar Hang


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom