Magyar Péter megszavaztatja, hogy felvegye-e az EP-mandátumát

HírKlikk 2024. június 17. 09:30 2024. jún. 17. 09:30

„Korábban azt nyilatkoztam, hogy nem szerepel a terveim között, hogy európai parlamenti képviselő legyek. Azóta azonban sokan (többek között a TISZA Párt közössége, befolyásos európai politikusok és a tanácsadóim is) próbálnak meggyőzni az ellenkezőjéről” – írja Magyar Péter.

A politikus már vasárnap este beharangozta Facebook-oldalán, hogy hétfőn fontos kérdésben szavaztatja meg támogatóit. „Bárhogy is döntötök, én elfogadom” – írta a bejegyzéshez, majd – ahogy a hvg.hu fogalmaz – a szerénység minden jele nélkül megjegyezte, hogy egy héttel korábban történelmet írtak.

Hétfőn reggel meg is jelent a szavazás a párt oldalán, ugyanis a 7 EP-mandátumot szerzett párt számít a „közösség kollektív bölcsességére”, azt pedig a bejegyzés szerint szeretnék elkerülni, hogy az eredmény törést okozzon a támogatók között. Azoknak, akik szavazni szeretnének, meg kell adniuk e-mail címüket és el kell fogadniuk az adatkezelési tájékoztatót, voksolni hétfőn este 8 óráig lehet.

Magyar összesen nyolc pontban sorolja fel, mik szólnak a képviselői mandátum elfogadása mellett, ide tartozik, hogy így lenne felszólalási lehetősége az Országgyűlésben, hogy jobb alkupozíciójuk lehetne az Európai Néppártban és az is, hogy Magyar csatlakozása esetén a KDNP politikusa, Hölvényi György kilépne az európai pártszövetségből.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom