Magyar Péter: „mindent megváltoztatunk, az egész hatalomgyárat”

HírKlikk 2024. július 26. 17:45 2024. júl. 26. 17:45

„Magyar Péter új lendületet ad a magyar ellenzéknek” – ezzel a címmel közölt cikket a tekintélyes brit hetilap, az Economist.

Röviden ismertette Magyar történetét a nyilvánosságban való felbukkanásától kezdve, majd rámutatott: Magyar Péter most próbálja a pártját versenytárssá építeni a 2026-ben esedékes választásokra, országos pártépítésbe kezdett, és a Tisza Párt hét EP-képviselője az Európai Néppárthoz csatlakozott.

Most Magyar pártépítési képességétől függ, hogy mi következik. Támogatói többsége a régi, kevéssé hatékony ellenzékből való. Ám meg kell nyernie azokat a Fidesz szavazókat is, akiknek elegük van a párt korrupt voltából és nepotizmusától, de ragaszkodnak az ördöghöz, akit ismernek. Magyar új lendületet adott a magyar politikai tájnak, amely régen elsüllyedt a Fidesz uralta apátiában.

A korábbi újonnan érkezőkkel ellentétben, Magyar világossá tette, hogy nem működik együtt a meglévő ellenzéki pártokkal, és ez nagyon vonzónak bizonyult az illúzióikat vesztett szavazók körében – idézte az Economist cikke László Róbertet (Political Capital).

Magyar a Fideszt „Orbán családi vállalkozásaként” emlegeti, és ő aztán tudhatja, hiszen volt felesége, Orbán volt igazságügyi minisztere révén igazán érti annak a komplex üzleti birodalomnak a működését, amely a felszínen tartja a Fideszt. Beszédei tele vannak az Orbán belső köreiben mutatkozó korrupció elleni támadásokkal.

Éles eszű, és heves vérmérsékletű – írta a szerző, és utalt az ATV stúdiójából való kivonulásra, valamint az Ötkert elnevezésű szórakozóhelyen történtekre.

Magyar azt ígéri, hogy a fékek és ellensúlyok rendszerét tégláról téglára újraépíti – írta a tudósító. A lap tudósítója megkérdezte, hogy vajon nem vonzó-e, hogy ehelyett a győzelme esetén az Orbán által kiépített hatalmat használja, és Magyar Péter erre azt válaszolta: „mindent megváltoztatunk, az egész hatalomgyárat”.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom