Magyar Péter: Orbán Viktor olyan, mint a Titanic kapitánya

HírKlikk 2024. október 18. 16:35 2024. okt. 18. 16:35

Orbán Viktor olyan, mint a Titanic kapitánya, aki miután jéghegynek vezette a hajót, süllyedés közben azzal szédíti az utasokat, hogy mostantól tényleg az ő érdekükben fogja kormányozni azt – közölte a Tisza Párt elnöke pénteken az MTI-vel.

Magyar Péter azt írta: miután Orbán Viktor tizennégy év alatt Magyarországot az Európai Unió legszegényebb és legkorruptabb országává tette, most épp „a haza jövőbeni megmentőjének szerepében próbál tetszelegni".

„Látva a Fidesz népszerűségének megállíthatatlan csökkenését és a TISZA áradását, a Karmelita Palota pánik üzemmódba kapcsolt és most már a csillagokat is lehazudják az égről" – fogalmazott.

A Tisza Párt elnöke szerint Orbánék kétezer embercsempészt engedtek ki a börtönökből, letelepedési kötvényekkel üzletelnek, migráns tábort építenek és több mint 100 ezer ázsiai gazdasági migránssal árasztották el a magyar vidéket. Eközben a Tisza Pártról „azt hazudják", hogy beengedné az illegális migránsokat – tette hozzá.

Megjegyezte: miközben Orbánék a békéről „hazudoznak", fegyver-, harckocsi- és lőszergyárat építenek, a polgárháborús Csádba küldenek több száz magyar katonát, a legszorosabb szövetségeseik a Patrióta frakcióban pedig aktív támogatói az ukrajnai fegyverszállításnak.

Kitért arra is, hogy Orbán Viktor tizennégy év alatt egyetlen bérlakást sem épített, nem érdekelte, hogy a fiatalok jelentős része a lakhatási- és megélhetési problémák miatt külföldre menekült. „Orbánék iskolákat és kollégiumokat alakítottak migránsszállóvá" – tette hozzá.

Magyar Péter szerint a kormányfő most pedig azt várja, hogy bárki elhiggye neki, hogy a kiürített államkassza mellett a jövőben megoldja a lakhatási válságot.

Orbán „csodafegyverekről" és jövőbeni gazdasági csodáról értekezik, miközben sorra jönnek ki a tragikusabbnál tragikusabb adatok a magyar gazdaság és költségvetés helyzetéről – vélekedett az ellenzéki politikus.

Hangsúlyozta: Orbán Viktor a magyar kis- és közép vállalatok megsegítéséről „hazudik", miközben eddig ők voltak az ázsiai és globális multi cégek legfőbb kiszolgálói és az ő elhibázott politikája miatt kerültek lehetetlen helyzetbe a magyar tulajdonú vállalatok.

Csak az ázsiai akkumulátor- és elektromos autó-beruházásokra ezermilliárd forint közpénzt szórtak el – közölte. Hozzáfűzte: ezen beruházások semmivel nem járulnak hozzá a magyar gazdaság teljesítményéhez, sőt, éppen lefelé húzzák azt.

Eközben a családi cégek egyik napról a másikra próbálnak túlélni az adminisztratív- és az adóterhek tengerében, uniós források nélkül – írta Magyar Péter.

Kitért arra is, hogy Orbán Viktor „a családtagjait és haverjait ezermilliárdossá tette", ám eközben hárommillió ember, köztük több százezer gyermek él a létminimum alatt Magyarországon.

Kiürül a magyar vidék, bezárják a szülészeteket, kétmillió honfitársunk van háziorvosi ellátás nélkül, demográfiai katasztrófa felé halad a hazánk, szétverték az oktatást, a szociális szférát, az idősellátást és a gyermekvédelmet, de most még lenne néhány ötlete a miniszterelnöknek – sorolta.

„A hazudozások ideje lejárt, vége van, miniszterelnök úr!" – zárta a közleményt Magyar Péter.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom