Már tényleg kerületi kézbe vették a parkolást Baranyiék

HírKlikk 2020. január 17. 12:49 2020. jan. 17. 12:49

Egy-másfél év múlva teljesen új alapokra helyezett okos parkolási rendszer épül ki a Ferencvárosban – ígéri Baranyi Krisztina ellenzéki polgármester abban a Facebookon megjelent videóüzenetben, amelyben arról számol be, hogy nem kis küzdelem árán, de immár teljes egészében sikerült átvenni a kerületi parkolási rendszert, s mostantól minden bedobott fillér az önkormányzathoz kerül.

„Ebből a kerületből többé senki sem lop ki egyetlen fillért sem a parkoláson keresztül. Értem, hogy nagyon rosszul esik a helyi fideszeseknek, de nem tudják megakadályozni, hogy elzárjam a pénzcsapokat!” – szögezi le Baranyi a videóüzenetben. Amiből megtudhatjuk azt is, hogy a korábbi fideszes kerületvezetés ideje alatt, a parkolási rendszer üzemeltetését végző magáncég hogyan próbálta megakadályozni – de legalábbis megnehezíteni –, hogy az önkormányzat saját kézbe tudja venni a parkolást.

A gáncsoskodás során, határidőre sem voltak hajlandó lebontani és elszállítani a tulajdonukban lévő parkolóórákat, meggátolva, hogy a megszabott határidőre – január 1-jétől – az önkormányzat ki tudja helyezni és be tudja üzemeltetni a saját óráit. Emiatt két hétig a kerület egy részén nem kellett parkolást fizetni, mivel a vezetés nem akarta, hogy magánzsebbe vándoroljanak a parkolás fejében bedobott forintok.

Ez végül 15.-ével megoldódott, ám közben az is kiderült, hogy több, az önkormányzat tulajdonában lévő parkolóórát – Baranyiék által nem ismert okokból – a cég tárolt, azt állítva róluk, hogy azok üzemképesek. Mikor nagy nehezen kiadták ezeket a raktárból, akkor azonban kiderült, hogy messze nem azok, legfeljebb alkatrészre lehet őket használni. Ezzel komoly károkat okoztak a kerületnek, amit – ígéri a polgármester – az utolsó szerződéses elszámoláskor érvényesíteni fognak a cégnek járó díjban.

Forrás: Hírklikk