Márki-Zay: az Orbán-kormány sodorta megélhetési válságba Magyarországot

HírKlikk 2022. január 15. 09:46 2022. jan. 15. 09:46

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje arra reagált, hogy Orbán Viktor bejelentette, befagyasztják az élelmiszerárak egy részét.

Márki-Zay Péter szerint „Orbán Viktor bejelentése beismerő vallomás arról, hogy a magyar gazdaság tragikus állapotban van".

Szombat reggeli Facebook bejegyzésében azt írja, úgy gondolja „nem történhet olyan, hogy a magyar vásárlók, a termelők, és a kereskedők fizetik meg az árát az Orbán-kormány elhibázott politikájának. Orbán Viktor kormányának tagjai milliós ékszereikben fotózkodnak a csirkefarháttal, miközben egyre nyilvánvalóbb, hogy az 50-es éveket idéző intézkedéseik nem jelentenek megoldást az elszabadult árakra, a csúcson lévő inflációra."

Korábban Varga Judit egy olyan képpel jelentette be az árak befagyasztását, amin épp a Fővám téri Nagyvásárcsarnok egyik hentespultjánál válogat a húsok közül egy másfél milliós órával a kezén.

„Az Orbán-kormány gazdaságpolitikája sodorta megélhetési válságba Magyarországot. Erről a lejtőről csak felfelé vezethet az út: az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentésével, az euró bevezetésével, bérfelzárkóztatással" – tette hozzá Márki-Zay.

Forrás: Facebook