Márki-Zay: Orbán Viktort szerte Európában fasiszta diktátornak tartják

HírKlikk 2019. január 6. 06:00 2019. jan. 6. 06:00

Az állampárt csak összefogással győzhető le, de a siker receptje már megvan. Erről beszélt Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, aki szerint Orbán Viktort fasiszta diktátornak tartják Európában.

Már nincs erkölcsi bázisa a Fidesznek, értelmiség sincs mögötte – állítja Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik alapítója.

A Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt is mondta: a választók büntetik az ellenzéki pártokat a választási sikertelenség miatt, a népszerűségük zuhant, ezért rá kellett jönniük, hogy összefogásra van szükség. Olyanra, amelyben a Jobbik is részt vesz, mert vidéken van bázisa. Az is látszik, hogy a Fideszből kiábrándult szavazókat is meg kell nyerni a kormányzó párt leváltásához.

A siker receptje adott, már bevélt Siófokon, Veszprémben, Balmazújvárosban, Rákospalotán és Hódmezővásárhelyen – mondta a polgármester. Mozgalmuk célja, hogy az önkormányzati választásokon mindenütt egy hiteles polgármester-jelölt nyerjen, s persze az őt támogató képviselő-jelöltek.

Márki-Zay Péter szerint Orbán Viktort szerte Európában fasiszta diktátornak tartják, a Fideszt csak kényszerből támogatják az Európai Parlamentben. A párt itthoni támogatásáról pedig így beszélt: ma odaállni a magyar történelem legkorruptabb pártja mellé olyan, mint '89-ben belépni az MSZMP-be. 

Forrás: Klubrádió