Márki-Zay Péter: sokkal okosabban és igazságosabban fogjuk csökkenteni a rezsit, mint a Fidesz

HírKlikk 2022. január 31. 17:15 2022. jan. 31. 17:15

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy ózdi panelba látogatott és azt mondta, hogy a panelprogram a valódi rezsicsökkentés.

„A kormányváltás után igazságos, környezetbarát és fenntartható lesz a rezsicsökkentés. Egyszóval: valódi” – írta a „Valódi rezsicsökkentést: végigvisszük a panelprogramot!” címmel a Facebookon vasárnap közzétett videójában Márki-Zay Péter.

„A mi rezsicsökkentésünk többek között falszigetelést, nyílászáró-cserét, napkollektorokat és napelemeket jelent, ami akár 77 százalékos megtakarítást is jelenthet, hisz' ilyen jelentős csökkenést értünk el Hódmezővásárhelyen miután felújítottunk egy idősek otthonát” – írta a videóhoz.

A Fidesz folyamatosan azzal támadja, hogy megszüntetné a rezsicsökkentést, miközben Márki-Zay Péter a plakátjain is azt hangsúlyozza: „Orbán megy. Rezsicsökkentés marad!”

A poszthoz Jámbor András (Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes munkatársa) is kommentárt fűzött, ebben azt írta, „A rezsicsökkentés marad, de úgy kell átalakítani, hogy ne mi fűtsük Mészáros Lőrinc uszodáját, és ne mi fizessük, hogy vízzel feltöltik. Mindeközben pedig a lényeg, hogy csökkentsük az energia felhasználását, felújításokkal, ezzel legyen olcsóbb a rezsi, és még a bolygónkat is megvédjük!”

Forrás: Facebook