Mártha Imre lesz a FŐTÁV vezérigazgatója

Csanádi Dávid 2019. december 28. 16:16 2019. dec. 28. 16:16

Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán tudatta, hogy a posztra kiírt nyilvános pályázat lezárult, és január elsejétől megvan az új FŐTÁV-vezér.

Az új vezérigazgatótól a FŐTÁV távfűtési rendszereinek hatékonyabb működtetését és a távhőrendszerbe jutó hőtermelés hatékonyságának javítását várom, ugyanis a versenyképesebb szolgáltatás megnyitja az utat a lakossági és üzleti felhasználók áttérése előtt. Mártha Imre feladata lesz, hogy a FŐTÁV felkészüljön a klímabarát működésre. Egy közszolgáltatónak elemi kötelessége, hogy működésében, döntési folyamataiban meghatározó legyen az átláthatóság. Ezért az új vezérigazgató fontos feladata a társaság átvilágítása, a szerződés-állomány átláthatósági szempontjainak való megfeleltetése – írja Mártha feladatairól Karácsony Gergely.

Mártha Imre Cambridge-ben szerzett diplomát, vezető beosztásban dolgozott több hazai állami vállalatnál, többek között az MVM Csoport vezérigazgatója is volt. Eddig mind az állami- mind a magánszektorban sikeres tudott lenni. Valószínűleg ez is közrejátszott Karácsony döntésében.