Maszk- rejtély

Bánó András 2020. április 7. 18:10 2020. ápr. 7. 18:10

Meglepő hírt közölt a katonai kórházparancsnokok parancsnoka, Halmosi Zsolt vezérőrnagy kedd reggel a Kossuth-rádióban. Arról számolt be, hogy sorra tűnnek el a maszkok és a fertőtlenítők a magyar kórházakból.

 Megemlítette, hogy több büntetőeljárás is folyamatban van ilyen ügyek miatt, és hozzátette, több kórházvezető is feljelentést tett amiatt, hogy egészségügyi készletek tűntek el a kórházakból. 

Ami a legváratlanabb volt számomra, hogy a koronavírus-járvány miatt kirendelt országos kórházfőparancsnok arról értesítette a rádióhallgatókat, hogy sokszor nem is lehet követni a kórházi szájmaszkok, fertőtlenítőszerek útját.

Sőt, emlékeztetett arra, hogy a kórházparancsnokok egyik fő feladata az egészségügyi készletek – például gyógyszerkészletek, fertőtlenítőszerek – védelme, a járványügyi szabályok betartatása mellett.

Mi történt itt?

Az egészségügyi készletek, a maszkok és a fertőtlenítők védelme ezek szerint nem sikerült. Nemhogy megvédeni nem tudták a kórházba érkezett szállítmányokat, de a kórházfőparancsnok azt is elismerte, hogy sokszor nem is lehet követni ezek útját.

Tessék mondani, azon kívül, hogy – gondolom – ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a maszkok és a fertőtlenítők eltűnése miatt, vizsgálta valaki, például Halmosi kórházfőparancsnok az egyes kórházak parancsnokainak felelősségét? Vajon jól végzik-e ők a rájuk bízott munkát? Jól, vagy rosszul szervezték-e meg a készletek őrzését? 

Én még emlékszem arra, hogy amikor az egyik párizsi főpályaudvaron egy vonat áttörve a bakot, kizuhant az utcára, a francia közlekedési miniszter benyújtotta lemondását. 

Ismeri ezt a történetet kórházfőparancsnok úr?