Még az is kiderülhet, hogy a Fidesz nem nyerte meg a választást

Juszt László 2019. február 5. 07:43 2019. feb. 5. 07:43

Polt Péter válaszolt Vadai Ágnesnek. Eszerint ukránok fiktív magyar állampolgársági ügyeiben 2019. január 28-ig 370 ügyben indult nyomozás. 156 esetben már vádemelés történt, azaz bírsági szakaszba ért az ügy, 106 esetben született jogerős ítélet. Az esetek többségében úgy kértek állampolgárságot a kérelmezők, hogy nem is tudtak magyarul, mégis megszerezték azt "a hivatalnok felelősségét is felvető módon". 

És mennyiről nem tudunk? Ki tudja letenni a kisdobos esküt arra, hogy nem 100.000-en kapták meg teljesen alaptalanul az állampolgárságot?

- És hogyan kapjuk vissza a nekik kifizetett “nyugdíjakat”?

- És hogyan hihetjük el a választási “eredményeket”?

- És ha ez megtörtént, akkor ugyanígy megtörténhetett a “levélszavazás” mahinálása is?

- Ezen az alapon az is kiderülhet, hogy nem is nyerték meg a választást?

Ez már nem egy-két elszigetelt eset. Ez már egy rendszert felételez!

Ezzel egyidőben jelent meg, hogy a Nyugdíjbiztosítási Alap terhére a magyar-szovjet szociálpolitikai egyezmény alapján 2015 decemberében 1.117 millió forint összegű nyugdíjat folyósított a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság. 2010 óta évente ezer felett van az ukrán nyugdíjigénylések száma, ami tavaly már elérte 2283-at.

Rétvári Bence közölte, hogy a hatályos — az 1963. évi 16. törvényerejű rendelettel kihirdetett — magyar-szovjet szociálpolitikai egyezmény alapján jár az ellátás az ukrán és orosz állampolgárnak, ha arról lemond Ukrajnában, az Oroszországi Föderációban, mert átköltözik Magyarországra.

Ezt a nagyon rossz dumát! Ne etess Pubi!

Ne már, hogy pont ezzel nem tudtok mit kezdeni? Csak ugye, kellenek a kinti szavazatok?