Még hatályba sem lépett máris módosította a költségvetést a kormány

HírKlikk 2023. szeptember 2. 07:45 2023. szept. 2. 07:45

A 2024-es költségvetés még hatályba sem lépett, a nyár utolsó napján egy késő esti rendelettel máris módosított rajta a kormány.

A személyi juttatásokra szánt keretből, a fizetések utáni járulékokból, illetve a szociális hozzájárulási adóból több mint 230 milliót csoportosítanak át. Az összeg a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósághoz kerül át, amiből a bérköltségek egy részét fedezik majd. 

Lázár János minisztériumának keretéből több min 1 milliárd forintot kap a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, nem részletezett dologi kiadásokra.

„Azt sugallja, hogy a kormány nincs a helyzet magaslatán" – ezt már a Gazdaságkutató vezérigazgatója mondja, aki úgy látja, hiányzik a párbeszéd a minisztériumok között. „Az egyes minisztériumok között nem volt meg a megfelelő egyeztetés arról, hogy jövőre milyen feladataik vannak, milyen feladatokat szeretnének ellátni."

Az ATV Híradó riportjában elhangzott az is, hogy a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva, a fideszes parlamenti többség a 2023-as költségvetést eddig 31 alkalommal módosította, míg a 2022-es büdzsét 60-szor írták át.