Megemelik Bayer Zsolt lakbérét

Harkai Péter 2020. február 12. 14:12 2020. feb. 12. 14:12

V. Naszályi Márta első kerületi polgármester egy tegnapi interjúban jelezte, hogy felülvizsgálják és várhatóan módosítják a kerület s így a Budai Vár eddig megszokott lakásbérleti díjait.

Véleménye szerint, sokkal méltányosabb lenne egy költséghatékony és rugalmas díjtétel kidolgozása, amit évente felülvizsgálva igazíthatnának a kerület gazdasági paramétereihez:

„Nem tervezünk növelést, a felülvizsgálat után, a kijött számok alapján fogjuk meghatározni a költségelvű lakbért. Azt azért nem gondolom, hogy kevesebb lesz” – nyilatkozta a 444.hu interjújában.

Mint ismert, számos, a kormányhoz lojális közéleti beosztott kapott lakhatási lehetőséget még az előző, fideszes Nagy Gábor Tamás polgármestersége idején. Többek között Palkovics László miniszter, aki 66 m2-es lakásért havi 55 0000 forintot fizet s a lakbér felülvizsgálat tervét úgy kommentálta, hogy nem tervezi a költözést: amint eddig, a jövőben is a hatályos kerületi rendelet által meghatározott összeget fizeti a lakhatásáért.

Hasonlóan nyilatkozott Bayer Zsolt is, aki – sahtóhírek alapján – egy 48 m2-es vári lakásért 32 000 forintot fizet. A botránypublicista a mandiner.hu oldalán pontosította a kérdést, mivel – saját bevallása szerint - költségelvű lakbért fizet, ami havi 42 198 forint – bár úgy véli, a polgármester nyilatkozata alapján számolható négyzetméterár szerint ennek felére lenne jogosult.

Azt viszont máris megüzente a sajtón keresztül V. Naszályi Mártának, hogy nagyon fog figyelni, hogy csak az ő lakbérére „utazik-e” a polgármester vagy mindenkire érvényes lesz a szerződések felülvizsgálata:

„S csak szólok, nagyon fogok figyelni, vajon csak én fogok-e többet fizetni, vagy mindenki. Például azok is, akik V. Naszályi kis csipetcsapatából pontosan ugyanúgy kerültek a Várba, mint én, és annyit is fizetnek, mint én? Erre külön gondot fogok fordítani. És ha visszaélést tapasztalok, ne adj' Isten, részrehajlást vagy politikai alapú diszkriminációt, azonnal a sajtóhoz fogok fordulni. Még szerencse, hogy nekem nem kell majd messzire mennem…