Megint a hasán landolt egy kisrepülő, most Debrecenben

Zutyu 2021. december 8. 19:19 2021. dec. 8. 19:19

A baleset négy napja történt, de eddig a hatóságok nem kommunikáltak róla. A rendőrség ugyanakkor megerősítette információinkat és azt közölték, vizsgálják a történteket.

Még szombaton szállt hasra a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren egy kisrepülő, amiben úgy tudjuk, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság korábbi elnöke, Győri Gyula és Veres Zoltán műrepülő pilóta ült. Győri korábban Debrecen önkormányzati képviselője is volt még Kósa Lajos polgármestersége idején, és tanácsnokként felügyelte a debreceni reptér működését.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán megerősítette információinkat a fura földet érésről, de a gép utasairól nem közöltek részleteket. „A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. december 4-én 12 óra 35 perckor egy P2006 T típusú kisrepülő végzett leszállást a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren. A fedélzeten ketten tartózkodtak, a pilóta, valamint egy utas. A leszállás során eddig tisztázatlan körülmények között a repülő futóműve nem nyílt ki, ezért a hasán kényszerült landolni. Az esemény során személyi sérülés nem történt. A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit" – írta a Hírklikk megkeresésére a rendőrség.