Megint becsapja a tolnai embereket a Fidesz?

HírKlikk 2024. május 25. 10:29 2024. máj. 25. 10:29

Miközben Lázár János bejelentette Kaposváron, hogy 500 milliárdból megépül a 67-es út, majdnem ugyanakkor tett ígéretet Szijjártó Péter Szekszárdon az M9-esre. Arra az M9-esre, amit a szekszárdiak annyira várnak, és amire minden egyes kampányban ígéretet tett a Fidesz az elmúlt években, évtizedben, ahogy a nyolc év alatt el nem készült uszodára és az új szülészeti blokkra is.

Most sem jöttem üres kézzel – közölte csütörtökön Lázár János miniszter Kaposváron. „Nekem egy nagy projektem lesz az elkövetkező időszakban, ez pedig, hogy a 67-est folytatni kell Szigetvár irányába. Elrendeltem a tervek előkészítését” – közölte Lázár, hozzátéve, hogy ez egy 500 milliárdos beruházás lesz, és a 6-os négysávosításával Pécs, Kaposvár és Szigetvár a korábbi dilemmák eldöntése után összekötésre kerül.

Szinte ezzel egyidőben zajlott egy fórum Szekszárdon, ahol az ottani fideszes polgármesterjelölt mellett kampányolva Szijjártó Péter külügyminiszter egy másik nagy volumenű beruházásra tett ígéretet, az M9-es Szekszárdot érintő folytatására.

A hányattatott sorsú M9-es régóta szerepel a Fidesz kampánytémái között, közel 20 éve várnak rá a szekszárdiak és a környéken élők, hogy folytassák az útépítést a szekszárdi Duna-híd megépítése után. Aztán kiderült, hogy a kormány titokban másik nyomvonalat választott, majd Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselőnek egy parlamenti felszólalására válaszul a kormány jelen lévő képviselője ígéretet tett a Szekszárd felé haladó nyomvonal megépítésére.

Nem az M9-es azonban az egyetlen, amire ilyen sokat várnak a szekszárdiak. Az új uszoda nyolc éve nem tud elkészülni, ahogy az új szülészeti blokk megépítését is 2014 óta minden kampányban megígérte Horváth István fideszes országgyűlési képviselő.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom