Megkérdeztük Pócs Jánosékat, miért hazudtak a választási csalással kapcsolatban

Csanádi Dávid 2019. október 31. 18:10 2019. okt. 31. 18:10

Telefonon kerestük meg Szabó Tamást - Jászberény korábbi fideszes polgármesterét -, akinek egy Pócs János közreműködésével készült kampányvideójában csütörtökön az alábbi igaztalan állítás hangzott el:

„a Szegedi Ítélőtábla úgy ítélte meg, hogy az ellenzék részéről olyan mértékű csalások következtek be, ami miatt meg kell ismételni a választást”.

Mivel az ítélőtábla határozatában ilyesmiről szó sem volt, megkérdeztük Szabót, hogy szerinte mik voltak ezek a csalások.

A Fidesz-KDNP színeiben a választásokon újrázni készülő polgármester először azzal próbálta meg elkerülni az érdemi válaszadást, hogy mindezt egy korábbi közleményében már kifejtette, de amikor szembesítettük azzal, hogy nem mondtak igazat - hiszen a Szegedi Ítélőtábla pusztán formai okok miatt utasította el Budai Lóránt ellenzéki polgármesterjelölt felülvizsgálati kérelmét -, nem akarta vállalni a felelősséget, és Pócs János országgyűlési képviselőhöz irányított minket, aki a videón a fenti – a valóságnak nem megfelelő – állítást tette.

Pócs Jánost is sikerült elérnünk, aki a telefont felvéve jelezte, hogy „most nem alkalmas”, majd közölte, hogy később sem hívhatjuk...