Megtalálták Schadl György eltitkolt luxusjárműveit

HírKlikk 2024. szeptember 19. 15:40 2024. szept. 19. 15:40

A végrehajtói kar egykori elnökének autóit a 24.hu, repülőjét a Telex találta meg.

„Amiről nem tudom elmondani, hol van, arról nem tudom elmondani. Amiről el tudom mondani, arról el is fogom” – közölte Schadl György, az utóbbi évek egyik legsúlyosabb korrupciós ügyének elsőrendű vádlottja a bíróval nemrég. Nem tudta, hogy hol van az a kisrepülő, kishajó, illetve az a négy autó, amelyek elvileg a nevén vannak. A hatóságok ezeket évek óta le akarják foglalni, azonban nem találták őket, Schadl pedig nem kötötte az orrukra, hogy merre vannak ezek a vagyontárgyak, hanem azt mondta, nem tudja.

Telex csütörtökön kora délután közölte: nemcsak, hogy megtalálták a végrehajtói kar egykori vezérének kisrepülőjét, de fotóriporterük le is kapta azt.

Arról, hogy Schadlnek van egy repülője, sokáig az ügyészség sem tudott. Ez a gép nem is szerepel a korrupciós ügy nyomozati irataiban. Azt is a média, konkrétan a G7 szúrta ki tavaly, hogy Schadl nevén van egy Piper PA-28 Cherokee repülőgép, amit most a Telex egy olvasói tipp alapján meg is talált az esztergomi reptéren. A kisgép ezt követően került be Schadl azon vagyontárgyainak listájára, amiket ugyan az ügyészség nagyon szeretett volna lefoglalni, de valamiért ez nem jött össze nekik.

Tényleg aprócska repülőről van szó: egy mindössze négyüléses, fémből készült, egymotoros kisgépről, HA-APL lajstromszámmal. 1968-ban gyárthatták, a hivatalos iratok szerint 2017 óta érvényes légi alkalmassági bizonyítványa nincs. Újonnan egy ilyen gép 70 millió forintba kerül. Használtan azonban akár 15 millióért is el lehet hozni.

Az autókat, ahogy arról beszámoltunk, a 24.hu találta meg. Mind a négyet, úgy, hogy a hatóságoknak egyet sem sikerült ezek közül fellelnie az utóbbi években, pedig novemberben már három éve lesz, hogy Schadl Györgyöt letartóztatták. A négy autóból hármat nyáron feltehetően vizsgáztattak. Ez a három autó annak ellenére közlekedhet legálisan, hogy szeretnék őket lefoglalni, körözés egyiken sincs. A negyedik egy szinte műemlék Mercedes Cabrio.

Miután a 24.hu megtalálta ezeket, Schadl a portálnak azt mondta, eddig azért nem közölte, hogy merre vannak, mert nem akarta ezt külön-külön megtenni mindegyik autó esetében, az összeset egyszerre akarta jelenteni. Négy autója közül állítása szerint csupán az egyiknek nem ismerte a tárolási helyét, de mostanra azt az egyet is megtalálta, így már tájékoztatta is a bíróságot, hogy merre vannak a járművek.

Az egyelőre rejtély, hogy a hatóságok miért nem bukkantak évek alatt ezen ingóságok nyomára, ha két független lapnak mindössze néhány nap alatt sikerült – hívta fel a figyelmet a HVG.

Forrás: HVG


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom