Miért gyűlöli a holland miniszterelnök Magyarországot?

Föld S. Péter 2020. július 20. 07:00 2020. júl. 20. 07:00

„Nem tudom, hogy mik szerepelnek Mark Rutte holland miniszterelnök személyes okai között, hogy gyűlöli Magyarországot és személy szerint engem, de végtelenül durván támadja az országot". Orbán Viktor mondta ezt az uniós csúcs után, de ez így, ebben a formában nem igaz. A holland miniszterelnök ugyanis nem Magyarországot gyűlöli, hanem azt a politikát, amit Orbán képvisel, ugyanattól van kiakadva, amitől a többi európai ország vezetői, mínusz a lengyelek. Hogy Orbán és társai a saját és csókosaik gazdagodására használják az európai adófizetők pénzét, miközben hazájukban (a hazánkban) magasról tesznek a jogállamiságra.

A holland miniszterelnök, vagy ahogyan Orbán említette, a holland fickó, nem gyűlöli Magyarországot. Soha nem mondta hogy nem tetszik neki Budapest, vagy a Balaton, ronda a Budai Vár, a Lánchíd, és olyat sem állított, hogy a magyar emberek buták, a magyar nők pedig csúnyák lennének. Nem mondta, hogy az Aranycsapat falábú futballisták gyülekezete volt, nem cikizte a Rubik-kockát, vagy Bartók Béla zenéjét.

A holland miniszterelnöknek nincs baja Magyarországgal. Orbán politikájával van baja, de ezzel nincs egyedül. Azoknak a magyaroknak is bajuk van Orbánnal, akik szeretnének egy normális, nem gyűlölködésre, hazugságra és korrupcióra épülő országban élni. Nem kell ahhoz holland fickónak lenni, hogy valakinek ne tetsszen az, amit Orbán és a Fidesz Magyarországgal művel. Hogy az országban soha nem látott méretű a korrupció, romokban az egészségügy, padlón az oktatás, s legújabban a kormány már nemcsak a kultúrára és a tudományra, de a bíróságokra is rátenyerelt.

Ez nem tetszik a holland miniszterelnöknek, és hiába tesz úgy Orbán Viktor, mintha tényleg azt gondolná, hogy Mark Rutte gyűlöli Magyarországot. Ezt a maszlagot sok megvezetett embernek be lehet adni, de aki nemcsak a lakájmédiából tájékozódik, az nem veszi be ezt az ostoba mesét.

Orbán hiába próbálja zsebre dugott kézzel, maszk nélkül, maga felé hajlítani a valóságot, a hazugság, ha sokszor, és hangosan mondják, legföljebb hihetővé válhat – igazsággá soha.